Ευάλωτα και τα παιδιά στον ιό, δεν αρρωσταίνουν όμως βαριά

Την ώρα που τρία παιδιά αρρώστησαν από τον κορονοϊό στη Βρετανία…… προκαλώντας κύμα ανησυχίας στους γονείς, κορυφαίοι γιατροί βγήκαν μπροστά για να απαντήσουν στο ερώτημα πόσο εύκολο είναι να μολυνθούν τα παιδιά και να ξεδιαλύνουν την κατάσταση.

Ο δρ Aaron Milstone, παιδίατρος του αμερικανικού Johns Hopkins Children’s Center, επισημαίνει στην «Daily Mail» ότι είναι «εύκολο» να εκτεθεί στον κορονοϊό ένα παιδί. Συνήθως αυτό γίνεται όταν ο Covid-19 έρθει σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του παιδιού ή όταν τον εισπνεύσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Russell Viner του UCL Institute of Child Health, που επισήμανε πως «ο νέος κορονοϊός έχει τη δυνατότητα να μολύνει το ίδιο τους ενηλίκους και τα περισσότερα παιδιά, όμως υπάρχουν σχετικά λίγα καταγεγραμμένα περιστατικά Covid-19 σε παιδιά». «Πιθανώς τα παιδιά κολλούν τον κορονοϊό όπως και οι ενήλικοι, αλλά τα περισσότερα είτε δεν έχουν καθόλου συμπτώματα είτε είναι πάρα πολύ ελαφριά, με λίγο πυρετό, λίγο βήχα και ελάχιστο πόνο» πρόσθεσε.

Γι’ αυτό ο Viner ένιωσε την ανάγκη να καθησυχάσει τους γονείς λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά μικρές οι πιθανότητες να νοσήσουν τα παιδιά τους από τον κορονοϊό. Τους προειδοποίησε όμως ότι τα παιδιά μπορεί να αποτελέσουν τους βασικούς μεταδότες του Covid-19 σε μια οικογένεια.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο οι ενήλικοι αρρωσταίνουν πολύ πιο βαριά από τα παιδιά, ο Βρετανός επιδημιολόγος από το Μπέρμιγχαμ δρ David Kimberlin θεωρεί ότι οι πνεύμονες των παιδιών είναι πολύ πιο ανθεκτικοί. «Οι πνεύμονες των ενηλίκων έχουν μικρότερη ελαστικότητα από των παιδιών εξαιτίας της πολύχρονης χρήσης τους» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα