Ψηλά η σημαία μας!

Στις ταραγμένες εποχές και στις μεγάλες τρικυμίες ο λαός μπορεί να βρει καταφύγιο στις σταθερές αξίες. Τίποτα πιο σταθερό και σωτήριο από την πίστη στον Χριστό, την αγάπη στην πατρίδα και την υπεράσπιση του ελληνικού πολιτισμού και τρόπου ζωής. Ο τρόπος ζωής και οι αξίες της πατρίδας συμβολίζονται με τη σημαία μας.

Η γαλανόλευκη μας ενώνει, μας συγκινεί, μας δίνει κουράγιο και νόημα να συνεχίσουμε τον αγώνα κόντρα σε αντιπάλους ισχυρούς και εναντίον ορατών και αόρατων εχθρών. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» προσφέρει σήμερα στους αναγνώστες της την ελληνική σημαία.

Η εφημερίδα μας, σχετικά με την πρωτοβουλία να προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό της το ιερό σύμβολο του έθνους, έχει ήδη επισημάνει ότι «στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας, όπου, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δοκιμάζονται ξανά οι αντοχές μας, αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η σύμπνοια, η ενότητα, ο κοινός στόχος, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό μας. Το σύμβολο που καθρεφτίζει όλες τις αρετές των Ελλήνων δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την ένδοξη γαλανόλευκη. Να μας θυμίζει ότι τους αγώνες που δώσαμε ΜΑΖΙ τους κερδίσαμε!».

Χρειάζεται στ’ αλήθεια μια νίκη ο λαός μας. Μια νίκη ουσίας, αλλά και εντυπώσεων. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και αντίξοες. Πολλοί -μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός- έχουν μιλήσει για «πόλεμο». Η λέξη μπορεί να ηχεί «βαριά» και μεγαλύτερη από τις περιστάσεις, αλλά υπό μίαν έννοια είναι ακριβής. Εφόσον η εξουσία θεωρεί ότι διάγουμε πολεμική περίοδο και αξιοποιεί τα σχετικά νομοθετικά εργαλεία που διαθέτει, τότε η κοινωνία βιώνει πολεμικές συνθήκες – είτε συμφωνεί με όσα αποφασίζονται είτε όχι.

Οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλεται η κοινωνία είναι ποικίλες. Ο κορονοϊός, ο οποίος κυριαρχεί ως απειλή, η τουρκική επιθετικότητα και η ευθεία αμφισβήτηση των συνόρων μας διά της λαθρομετανάστευσης αλλά και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για το οικονομικό τοπίο μετά το πέρας της πανδημίας διαμορφώνουν μια κατάσταση ασφυκτική. Δεν είναι λίγοι οι Ελληνες που νιώθουν «περικυκλωμένοι» και «πολιορκημένοι» από τα προβλήματα.

Η μόνη απάντηση σε όλα τούτα είναι η εθνική ενότητα, η αισιοδοξία, η προσήλωση στην αποστολή και στα καθήκοντα που έχει καθένας από εμάς και η πειθαρχία σε όλα τα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί για να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους.

Η ελληνική σημαία, ένα σύμβολο τόσο φορτισμένο με συλλογικές μνήμες και Ιστορία, εμψυχώνει, ενώνει, ενθουσιάζει και συγκινεί. Το κράτος δεν θα κάνει εκδηλώσεις για την εθνικοθρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου που πλησιάζει. Οι Ελληνες, όμως, δεν ξεχνούν. Τιμούν τους ήρωες και υψώνουν τη γαλανόλευκη αγωνιζόμενοι για το καλύτερο σ’ έναν κόσμο που γίνεται ολοένα πιο ζοφερός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα