ΛΑΡΚΟ: Πιέσεις Παπασταύρου (και Σαμαρά;)

Αν είναι δυνατόν! Ασφυκτικό πρέσινγκ εν μέσω κορονοϊού για ιδιωτικοποίησηΑσφυκτικές πιέσεις προς την ηγεσία της κυβέρνησης και τους συναρμόδιους υπουργούς για την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ ασκεί ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού και σε ευθυγράμμιση με παλαιούς και νέους συνεταίρους του.

Ο κ. Παπασταύρου ήταν σύμβουλος στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και χειρίστηκε ανεπιτυχώς τις συνομιλίες με τους ξένους δανειστές και τη Γερμανία, εφαρμόζοντας διάφορες φαεινές ιδέες, όπως οι συναντήσεις σε μπιστρό των Παρισίων και τα θερινά μπάνια κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Εγινε γνωστός στο πανελλήνιο λόγω της ανάμειξής του στη «λίστα Λαγκάρντ» με εταιρίες εδρεύουσες στις Βερμούδες και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, ενώ τώρα ενδιαφέρεται, μαζί με ένα στέλεχος του παλαιού επενδυτικού ομίλου του από τις εξωτικές αυτές χώρες, για την εξαγορά της προβληματικής βιομηχανίας.

Προς τον σκοπό αυτόν ο κ. Παπασταύρου αξιοποιεί και τις γνώσεις από τις συζητήσεις του με την τρόικα, το 2014, για τον διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού της εταιρίας και τη διεξαγωγή δύο ταυτόχρονων διαγωνισμών για τα ορυχεία και την παραγωγική μονάδα της ΛΑΡΚΟ.

Ωστόσο η κυβέρνηση προβληματίζεται έντονα για τα επόμενα βήματά της στη ΛΑΡΚΟ, επειδή προς το παρόν έχει εμφανιστεί μόνον ένας υποψήφιος επενδυτής και, κυρίως, επειδή δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί οποιοσδήποτε διεθνής διαγωνισμός εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Αντίθετα, ο κ. Παπασταύρου ζητεί η ιδιωτικοποίηση να προχωρήσει τις επόμενες λίγες εβδομάδες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι, αν βρει πρόθυμους κυβερνητικούς συνομιλητές, θα τεθεί μελλοντικά και ζήτημα απιστίας τους, επειδή το Δημόσιο θα λάμβανε πολλαπλάσιο τίμημα σε ομαλή οικονομική περίοδο.

Στο κυβερνητικό παρασκήνιο συζητείται έντονα ότι ο κ. Παπασταύρου υποστηρίζει πως διαθέτει τη στήριξη και του κ. Σαμαρά στα επενδυτικά του σχέδια. Μέχρι στιγμής εκφράζονται ζωηρές επιφυλάξεις αν πράγματι ο κ. Σαμαράς είναι ενήμερος για τη ΛΑΡΚΟ, αλλά ο σύμβουλός του επικαλείται πρόσφατη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής». Στις απαντήσεις του ο κ. Σαμαράς κάλυψε απόλυτα τον κ. Παπασταύρου όχι μόνο για τη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και για τρεις εταιρίες, με έδρα στον Παναμά (και αγνώστων λοιπών στοιχείων και συναλλαγών), τις οποίες ο σύμβουλός του διοικούσε μέσα από το Μαξίμου το 2012-14.

Ο δραστήριος δικηγόρος πάντως διατυμπανίζει ότι εκτός του κ. Σαμαρά απολαμβάνει τη στήριξη και άλλων ισχυρών «πολιτικών» δυνάμεων. Σύντομα θα το διαπιστώσουμε…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα