Πώς θα λειτουργούν σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές

Αλλαγές στο ωράριο και στον τρόπο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και των λαϊκών αγορών προβλέπουν υπουργικές αποφάσεις…… που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο σε ΦΕΚ. Ηδη χθες άνοιξαν κανονικά τα σούπερ μάρκετ, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για να αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς και να εκτιμηθεί για ακόμη πόσες Κυριακές θα επεκταθεί η σχετική απόφαση.

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ τις επόμενες τρεις Κυριακές, ενδέχεται όμως η απόφαση ν’ αλλάξει, καθώς τα δεδομένα διαφοροποιούνται από μέρα σε μέρα. «Η παρούσα υπουργική απόφαση δύναται να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη όμοια, εφόσον κριθεί αναγκαίο, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς» αναφέρει το ΦΕΚ.

Από εκεί και πέρα, η απόφαση του Αδωνη Γεωργιάδη προβλέπει ότι σήμερα και αύριο τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ριζικές αλλαγές έχουμε από σήμερα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για το χρονικό διάστημα έως τις 30 Απριλίου επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με τους εξής περιορισμούς: Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγοί και επαγγελματίες).

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. Με την ίδια Απόφαση γίνεται σαφές ότι παραμένει το απαγορευτικό πώλησης άλλων ειδών στις λαϊκές (π.χ. ρούχα), εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας. Επίσης αναστέλλεται η δραστηριότητα των κλάδων των λαϊκών αγορών για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την επικράτεια.

Β. Παπακωνσταντόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα