Έκκληση-σοκ από διευθυντή νοσοκομείου! «Οι γιατροί σε λίγο θα διασπείρουν τον ιό»

Συγκλονίζει η ανάρτηση στο facebook του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Αθανασίου Κιτσάκου σχετικά με τον κορονοϊό και τη διαχείρισή τουΟ γιατρός συμβουλεύει τους υπευθύνους να αφήσουν τα ευχολόγια και να ξεκινήσουν να διορθώνουν και να επιλύουν προβλήματα, όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Στην ανάρτηση «φωτιά» ο κ. Κιτσάκος λέει μεταξύ άλλων πως με οδηγίες του ΕΟΔΥ οι γιατροί μάχονται με τον κορονοϊό δίχως μέσα προστασίας:

«Ο γιατρός αυτός θα μολυνθεί στην πρώτη επαφή με Covid-19 και τις επόμενες 3-4 μέρες θα σκορπάει θάνατο μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να λυγίσει και ο ίδιος» ασκώντας σκληρή κριτική στον τρόπο που διαχειρίζεται η Πολιτεία μέσω ΕΟΔΥ την υγειονομική κρίση, τις αποφάσεις και τις οδηγίες που δίνονται και τις τεράστιες ελλείψεις, και τονίζει: «Οταν όλα τελειώσουν, τσακίστε αυτούς που μας σκότωσαν»!

Τι γράφει

Στην ανάρτηση αναφέρει επίσης:

«Σεβαστοί επιστήμονες ορθά ενημερώνουν για την πορεία της νόσου τον κόσμο, ορθά παίρνουν μέτρα κατά της διασποράς με το υγειονομικό σύστημα αυτής της χώρας δεν υπάρχει κεντρικά κανένας να το κρατήσει όρθιο. Τόσοι λοιμωξιολόγοι δεν μπορούν να δουν ότι το υγειονομικό σύστημα και γενικότερα η χώρα θα θρηνήσει (…) Οι υψηλής προστασίας μάσκες είναι σχεδόν ανύπαρκτες και τις φυλάμε για τις ανανήψεις/διασωληνώσεις. Οι σοφοί λοιμωξιολόγοι έδωσαν αυτές τις οδηγίες όταν βλέπετε τις εικόνες από τα νοσοκομεία της Κίνας, Ισπανίας, Ιταλίας. Μεγάλα λόγια να μην πέσει το υγειονομικό σύστημα γιατί οι πολίτες θα πεθάνουν.

Πώς διαφυλάττουν οι λοιμωξιολόγοι το υγειονομικό σύστημα; Η ερώτησή μου μάλλον θα μείνει αναπάντητη και στο τέλος θα μιλάμε για ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές, και όχι ανεπαρκείς κεντρικές οδηγίες. Φυσικά, θα φταίει ο κορονοϊός και όχι οι υπεύθυνοι λοιμωξιολόγοι στα κέντρα αποφάσεων. Εγώ και το τμήμα μου ξέρουμε τι μας περιμένει και κρατάμε Θερμοπύλες, θα πέσουμε μαχόμενοι για τους συνανθρώπους μας, το μόνο που σας παρακαλώ όταν όλα τελειώσουν τσακίστε αυτούς που μας σκότωσαν».

«Μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία»

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για όσα βιώνουν καθημερινά οι «ήρωες με τις λευκές και μπλε ποδιές» που παλεύουν με τον κορονοϊό. Οπως είπε ο Γιώργος Μπαλάσκας, νοσηλευτής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, κοινό χαρακτηριστικό όσων νοσούν από τον Covid-19 είναι ότι πηγαίνουν στο θεραπευτήριο ολομόναχοι και φοβισμένοι.

«Έρχονται τρομοκρατημένοι, έρχονται μόνοι τους, δεν έχουν κανέναν συνοδό, σε ένα άγνωστο περιβάλλον, βλέπουν ανθρώπους με μάσκες και γυαλιά. Μπαίνουν στον θάλαμο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ για το αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό περιμένουν εκεί» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Οπως είπε, οι άνθρωποι αυτοί αντικρίζουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σαν σωτήρες και ακούν με απόλυτη προσοχή όσα τους λένε. «Οι ηλικιωμένοι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν πάντα τι συμβαίνει και πολλές φορές τηλεφωνούν επί τόπου στους δικούς τους ανθρώπους» εξήγησε.

Σε ερώτηση για τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι νοσούν από τον Covid-19 ο νοσηλευτής εξήγησε ότι οι ασθενείς «μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία».

«Στην αρχή τα περιστατικά ήταν ελαφρά, με ήπια συμπτώματα, δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι σπουδαίο, αλλά ξαφνικά κάποιοι κάνουν αιφνίδιο πυρετό» είπε και αναφέρθηκε σε μία από τις περιπτώσεις που τον σόκαραν: «Μια ασθενής νοσηλευόταν επτά ημέρες και ξαφνικά έκανε πυρετό και δύσπνοια. Αρχισε να νιώθει μία ασφυξία. Το βλέμμα της ήταν χαρακτηριστικό, ήταν αυτό που μας αιφνιδίασε, είχε έναν τρόμο στα μάτια, φοβόταν. Αυτή, μπορώ να πω, ήταν η πρώτη συνάντηση με τον κορονοϊό. Αυτό το αιφνίδιο μας σοκάρει».

Ο Γιώργος Μπαλάσκας συνιστά στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι προκειμένου να μη διασπαρεί ο ιός, κάτι που, αν γίνει, θα προκαλέσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων.

«Αν φορτωθεί το σύστημα υγείας, στα νοσοκομεία δεν θα έχουμε προστατευτικά υλικά και η νόσος θα μεταφέρεται από τον έναν στον άλλον πολύ πιο εύκολα» προειδοποιεί.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα