Ο Κ. Παπούλιας «θυμήθηκε» ότι είναι Πρόεδρος

Αν και άργησε, λειτουργεί πλέον ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στην περίπτωσή του ισχύει το «κάλλιο αργά παρά ποτέ», αλλά φαίνεται ότι ο κ. Παπούλιας, από τότε που έφυγε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, «απελευθερώθηκε». Μετά το σαφές μήνυμα που έδωσε στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συνέχισε στην ίδια πορεία εκφράζοντας την πλειονότητα του ελληνικού λαού.

 

Χθες, υποδεχόμενος το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ο κ. Κάρολος Παπούλιας δεν παρέλειψε να εκθέσει όσους από τους κατέχοντες έχουν βγάλει στο εξωτερικό τα λεφτά τους, αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Ανγκελα Μέρκελ τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Ελληνες» και εκείνος απάντησε «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

 

Εμφατικά μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε: «Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Οταν μιλάμε για κοινωνική συνοχή, αυτή βασίζεται σε ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζομένους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο».

 

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας τόνισε στο προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι συμπλέει μαζί του και ότι ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπόρεσε να δώσει. «Το είπα και στην κυρία Μέρκελ. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, αλλάξτε λαό» επανέλαβε ο κ. Παπούλιας και επισήμανε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και ότι «αν επιζήσει, όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος τόνισε ότι πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Ελληνες να έχουν αξιοπρέπεια.

 

«Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι και στον ίδιο η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Ελληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Λονδίνο και ότι ο ίδιος της απάντησε ότι «οι μίζες της Siemens επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο».

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: