Στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού!

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την καταιγίδα των τηλεοπτικών πλάνων με το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι, που εισέβαλαν σε εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά, προκαλώντας συναισθήματα πανικού και τρόμου, και ο «πόλεμος» νεύρων των πολιτών στις ΗΠΑ συνεχίζεται αμείωτος χάρη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Αλλωστε, πόσες τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψηφίων και πόσες πολιτικές συζητήσεις μπορεί να αντέξει ο μέσος άνθρωπος;

 

Στο απόλυτο διαδικτυακό hit έχει μετεξελιχθεί πια το βίντεο ενός 4χρονου κοριτσιού στις ΗΠΑ, που φαίνεται να κλαίει μπροστά στους γονείς του λέγοντάς τους ότι δεν μπορεί πια να τους ακούει να μιλάνε «για τον Μπρόνκο Μπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ», προκαλώντας αίσθηση λόγω της απόγνωσης της πιτσιρίκας, που όπως εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί έχει και αυτή κορεσθεί από την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων πέντε ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών!

 

Το βίντεο που -ήδη μετρά σχεδόν 2.000.000 «χτυπήματα»- ανέβασε στο YouTube η μαμά της Αμπιγκέιλ δείχνει το κοριτσάκι να κλαίει: «Βαρέθηκα τον Μπρόνκο Μπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ». Εκτός κάμερας, η μαμά του το ρωτάει: «Γι' αυτό κλαις;» και το κοριτσάκι κουνάει καταφατικά το κεφάλι. «Σύντομα θα τελειώσει, σύμφωνοι; Οι εκλογές σύντομα θα τελειώσουν» την καθησυχάζει η μαμά, ενώ η μικρή, μάλλον... εξαντλημένη, απαντάει μίνο με ένα «ΟΚ».

 

Οσο πλησιάζει η 6η Νοεμβρίου πάντως, η αγωνία κορυφώνεται και οι συζητήσεις για το ποιος θα είναι τελικά ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ παίρνουν φωτιά. Τριάντα δύο ψήφοι είναι πάντως προς το παρόν το προβάδισμα που έχει ο Μπαράκ Ομπάμα επί του Μιτ Ρόμνεϊ στο... Harry's Bar! Στο μυθικό καταφύγιο των Αμερικανών στο Παρίσι δηλαδή, το οποίο οργανώνει ψηφοφορία σε όλες τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές από το 1924 και δεν έχει πέσει έξω παρά μόνο δύο φορές!

 

«Είμαστε το πιο αξιόπιστο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων» σχολιάζει κλείνοντας το μάτι η υπεύθυνη του μπαρ Ιζαμπέλ Μακέλον, ενώ τονίζει ότι κάθε Αμερικανός που περνάει από το γνωστό στέκι μπορεί να ψηφίσει τον υποψήφιο που προτιμά. «Ζητούμε από τους Αμερικανούς να μας δείξουν το διαβατήριό τους, διασφαλίζουμε ότι δεν θα ψηφίσουν δύο φορές και μετά τους δίνουμε το ψηφοδέλτιο» εξηγεί η Μακέλον.

 

 

Γιώργος Τραπεζιώτης

Ετικέτες: