ΣΥΡΙΖΑair μόνο στην πρώτη θέση!

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα που επικαλούνται πάμπολλες φορές οι βουλευτές και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι αφορισμοί για την προκλητική διαβίωση κάθε τύπου φαίνεται ότι δεν αφορούν τους ιδίους.

 

Ετσι δεν είχε κανένα πρόβλημα συνείδησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την περασμένη Κυριακή το βράδυ να ταξιδέψει από τη Γενεύη προς την Αθήνα στην πρώτη θέση της Swiss Air. Να σημειώσω εδώ πως πρόκειται για εισιτήρια που, το one way, κοστίζει περί τα 1.000 ευρώ.

 

Οπότε, καθώς ήταν μετά της συζύγου του, πρέπει να κατέβαλε περί τις 2.000 μόνο για το σκέλος αυτό του ταξιδιού του. «Θα είχε πάει να βοηθήσει συντρόφους στη συγκομιδή των καρπών του καφέ στη Νικαράγουα και στην επιστροφή είπε να περάσει από την Ελβετία να δει τι γίνεται με τις λίστες στις ελβετικές τράπεζες» έλεγαν γελώντας Ελληνες επιχειρηματίες που ταξίδευαν στην οικονομική θέση στην ίδια πτήση.

 

Μεμονωμένο περιστατικό θα μου πείτε. Οχι. Την τελευταία Πέμπτη του Οκτωβρίου ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους ταξίδεψαν επίσης πρώτη θέση από Αθήνα προς Παρίσι με πτήση της Air France. Λίγο φτηνότερα τα εισιτήρια αυτά μου λένε, αλλά κοντά στο χιλιάρικο κατ’ άτομο (χωρίς επιστροφή).

 

Καμιά διάθεση κιτρινισμού, κύριοι, αλλά εμένα μου έκαναν εντύπωση οι πληροφορίες αυτές, εσάς; Για την ιστορία, είμαι σε θέση να ξέρω με βεβαιότητα ότι ο υπουργός Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, τη Δευτέρα ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για υπηρεσιακούς λόγους με δικά του έξοδα και στην οικονομική θέση.

Ετικέτες: