Ο Καμίνης απειλεί την... κάτω Πλατεία!

Να «καθαρίσει» την πλατεία Συντάγματος -εκμεταλλευόμενος τη θερινή... χαλάρωση- θέλει τώρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ευελπιστώντας πως έτσι δεν θα είναι εύκολη η «επιστροφή» των «Αγανακτισμένων» από Σεπτέμβρη. Την ίδια ώρα, οι «Αγανακτισμένοι» προχωρούν αυτό το διήμερο σε απολογισμό και αποφασίζουν για την επόμενη φάση των κινητοποιήσεών τους.

 

Επικαλούμενος τις διαμαρτυρίες των μεγάλων ξενοδοχείων καθώς και των επιχειρήσεων του Συντάγματος,, ο κ. Καμίνης ζήτησε την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της περιοχής άμεσα, προαναγγέλλοντας μάλιστα σχετική δική του πρωτοβουλία. «Πρέπει να σταματήσει η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος» είπε, μιλώντας στο Mega και σε πλήρη ταύτιση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που μία μέρα νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «τσαντίρια» στην πλατεία Συντάγματος.

 

Εσπευσε δε να συγκαλέσει σύσκεψη χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, με τους οποίους και συμφώνησε ότι μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά η απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα με την ειρηνική διαμαρτυρία. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μία πρώτη μόνο συνάντηση, χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει μία συζήτηση για τα προβλήματα της οικονομικής και εμπορικής ζωής του κέντρου, είτε αυτά πηγάζουν από την οικονομική κρίση είτε από τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, με τους ενδιαφερομένους να καταθέτουν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων στην επιχειρηματικότητα, αλλά και την ειρηνική διαδήλωση. Στη χθεσινή σύσκεψη παρέστησαν οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Παναγής Καρελλάς και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής.

 

Νωρίτερα, ο κ. Καμίνης είχε συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, με τον οποίο πραγματοποίησε περιοδεία στη Βαρβάκειο Αγορά και την πλατεία Θεάτρου, και υπογράμμισε από κοινού την «ανάγκη αποκατάστασης της καλής εικόνας του κέντρου της πόλης».

 


 

 

Λαρισαίοι περικύκλωσαν το ξενοδοχείο όπου γινόταν συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

 

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και με μεγάλη ομάδα «Αγανακτισμένων» να πολιορκεί το ξενοδοχείο της Λάρισας Imperial πραγματοποιήθηκε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από το πλήθος, το οποίο δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και άλλα που απευθύνονταν προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να προπηλακιστούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πέριξ και εντός του ξενοδοχείου βρίσκονταν πάνω από 100 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες -ακόμη και αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά-, οι οποίοι κράτησαν τους περίπου 150 «Αγανακτισμένους» σε απόσταση... ασφαλείας από το πολυτελέστατο ξενοδοχείο. Οταν η συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν χωρίς να προκληθεί κάποιο άλλο επεισόδιο.

 

 

Κώστας Καντούνης

Ετικέτες: