Τρικυμία εν... Καμίνη!

Εκτός ελέγχου ή, ακόμη καλύτερα, σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται πλέον ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ο Μανιτάκης μού είπε ότι δεν θα απολυθεί κανείς» ανέφερε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, τονίζοντας: «Επειτα από επικοινωνία μαζί του, ο κ. Μανιτάκης μού είπε ότι δεν θ' απολυθεί κανείς, αλλά θα μετακινηθούν εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες».

 

Λίγο αργότερα, όμως, σε επόμενο tweet του, σχετικά με τη λίστα υπαλλήλων, σημείωνε: «Εγώ δεν μπορώ να κάνω πράγματα που δεν έχουν νομικό, δημοκρατικό εν τέλει συνταγματικό έρεισμα» και συμπλήρωνε: «Δήλωσα ότι θα σταθώ δίπλα στους εργαζομένους, αλλά ο δήμαρχος Αθηναίων δεν μπορεί να παρανομήσει». Με απλά λόγια δηλαδή ο κ. Καμίνης λέει ότι, μόλις μπορέσει, θα στείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις διαπιστωτικές πράξεις για να ενταχθούν οι περίπου 100 υπάλληλοι του Δήμου, όπως πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία», σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

 

Πάντως, αναφορικά με την εποπτεία στους δήμους, ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι «εμείς τις οικονομίες στον Δήμο τις έχουμε κάνει μόνοι μας από την πρώτη στιγμή. Οπότε τι τον θέλουμε τον επίτροπο;» Δεν λέει φυσικά ο κ. Καμίνης ότι κατάφερε σε λιγότερο από δύο χρόνια να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τον δήμο.

 

Την ίδια στιγμή πάντως, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του δημάρχου, ο κ. Καμίνης έχει προτείνει στο υπουργείο την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του, με ολοκλήρωση των διαδικασιών μέσα στο επόμενο τρίμηνο, προκειμένου να προχωρήσει κατόπιν το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων.

 

Εν τω μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι υπάλληλοι των περιφερειών, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας - απολύσεων εργαζομένων, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης που πήρε το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Ακόμη, η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε χθες να συνεχίσει τις καταλήψεις των δήμων μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη. Και αυτό, γιατί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δώσει σιωπηρή παράταση στους ΟΤΑ και στους άλλους φορείς του Δημοσίου για την αποστολή των διαπιστωτικών πράξεων.

Ετικέτες: