Η σύλληψη (δεν ήταν) Express!

Για χρέη προς το Δημόσιο, που ξεπερνούν τα 7.800.000 ευρώ, αλλά και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ συνελήφθη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος. Ο 69χρονος γνωστός επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας παρουσιάστηκε χθες το πρωί αυτοβούλως στα κεντρικά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, η εταιρία οδικής βοήθειας - ιατρικό κέντρο, στην οποία είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, έχει χρέη προς το Δημόσιο ύψους 7.863.000 ευρώ, ενώ οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ. Συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες, ενώ μετά την αναβολή που πήρε από το δικαστήριο αφέθηκε ελεύθερος.

 

Επειδή πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις που εκδικάζονται ξεχωριστά, ο κ. Ραπτόπουλος πήρε αναβολή για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, το ίδιο το κράτος βρίσκεται να οφείλει πολύ μεγαλύτερα ποσά προς τον κ. Ραπτόπουλο.

 

«Υπάρχουν υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον κ. Ραπτόπουλο ύψους περίπου 27.000.000 ευρώ από τον ΦΠΑ που δεν ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει αλλά το κράτος τον υποχρέωνε να πληρώνει. Η Ευρωπαϊκή Ενωση τον δικαίωσε με σχετικές αποφάσεις, αλλά το κράτος που ήταν υποχρεωμένο να του επιστρέψει τα χρήματα δεν του έχει δώσει πίσω τίποτα. Την ίδια ώρα, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε κατά των ασφαλιστικών εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες οδικής βοήθειας, ο Αρειος Πάγος τον δικαίωσε με το σκεπτικό ότι παρανόμως τις παρέχουν. Τους επέβαλε πρόστιμα που πρέπει να καταβάλουν στην Express Service, χωρίς όμως μέχρι σήμερα η εταιρία να έχει εισπράξει αυτή την αποζημίωση» είπε στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος του Γιώργος Αγιοστρατίτης.

 

Διάγοντας πολυτελή βίο και με ισχυρές πολιτικές φιλίες που περιλαμβάνουν τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραπτόπουλος αποτελεί μία χαρακτηριστική περίπτωση επιχειρηματία, το όνομα του οποίου φιγουράρει για χρόνια στις λίστες με τους μεγαλύτερους οφειλέτες του ΙΚΑ, ανάμεσα σε εκείνα που έχουν φέρει το ασφαλιστικό ταμείο στο γνωστό αδιέξοδο.

 

 

Νίκος Πιτσιακίδης

Ετικέτες: