Οι δικαστικοί συνεχίζουν την απεργία!

Εν βρασμώ εξακολουθεί να βρίσκεται ο χώρος της Δικαιοσύνης, καθώς οι δικαστικοί λειτουργοί δεν υποχωρούν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως αποφάσισαν σε χθεσινές συνεδριάσεις οι ενώσεις τους. Μάλιστα, η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων ως τις 8 Δεκεμβρίου! Την τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεών τους θα συγκληθεί η τακτική Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση των δικαστικών λειτουργών.

 

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεών τους ως τις 7 Δεκεμβρίου 2012 και νέα Γενική Συνέλευση στις 5 Δεκεμβρίου 2012 για να καθοριστεί εκ νέου η περαιτέρω στάση των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Επίσης οι διοικητικοί δικαστές (Ενωση Διοικητικών Δικαστών) κατά τη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους οριακά με ψήφους 116 έναντι 107 αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους ως τις 30 Νοεμβρίου 2012 και σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης εκείνη την ημέρα, ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία τους. Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι στην περίπτωση των διοικητικών δικαστών το διοικητικό συμβούλιο της αντίστοιχης ένωσης πρότεινε την αναστολή των κινητοποιήσεων στη Γενική Συνέλευση, πρόταση ωστόσο η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Οι δικαστικοί λειτουργοί κατεβαίνουν καθημερινά από τις έδρες στις 10 το πρωί και ως τη λήξη του ωραρίου από την έναρξη του δικαστικού έτους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές τους, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, αγγίζουν το 60%.

 

Εκτός των δικαστικών λειτουργών σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι δικηγόροι, οι οποίοι σήμερα για δεύτερη ημέρα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δύο ακόμα 48ωρες αποχές, τη Δευτέρα και την Τρίτη 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 και την Πέμπτη και την Παρασκευή 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τα εις βάρος τους μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3.

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: