Αλ. Παπαρήγα: Καμία ψήφος εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ

Κανένα περιθώριο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μελλοντική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκδήλωση για την επέτειο των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Η κυρία Παπαρήγα, για να δικαιολογήσει τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος, είπε ότι «από τις πιο σημαντικές στιγμές της τελευταίας δεκαετίας, που θα αποδειχτεί τα αμέσως επόμενα χρόνια ιστορική, αποτέλεσε η άρνησή μας τον Μάιο του 2012 να δώσουμε στήριξη σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης της κρίσης». Σε μια κρίση ειλικρίνειας, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι έχει διαπράξει λάθη «που πρώτοι απ' όλους τα πληρώσαμε ακριβά και χωρίς να τα δικαιολογούμε», για να συνεχίσει πάντως να διατρανώνει ότι καμία συμμαχία, όσο αναγκαία και να είναι, δεν μπορεί να θέτει ούτε καν σε αμφιβολία την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του ΚΚΕ.

 

Επιτέθηκε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ και με έντονο ύφος τόνισε: «Σας λέμε καθαρά, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζετε να μοιάζετε παντού στο ΠΑΣΟΚ, και στην τακτική και στις μέθοδες προπαγάνδας». Τέλος, η κυρία Παπαρήγα αναφέρθηκε στις κατά καιρούς αιτιάσεις που έχει δεχτεί το ΚΚΕ από το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Κύριοι, ξέρετε πολύ καλά και αυτό είναι που σας πονά, ότι το ΚΚΕ δεν ετεροκαθορίζεται».

Ετικέτες: