Επίθεση κατά των δικαστών από Ρουπακιώτη

Φωτιά και λάβρα ήταν χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος των δικαστών. Ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε ότι οι φορολογικές υποθέσεις ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων έχουν «βαλτώσει», ενώ παράλληλα ανέφερε ότι «είναι όνειδος» να αποφυλακίζονται κατηγορούμενοι λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Αφορμή, οι κινητοποιήσεις διαρκείας των δικαστικών λειτουργών, στους οποίους έστειλε μήνυμα να πράξουν το χρέος τους. «Μετά τις 19 Ιανουαρίου πιστεύω να σκεφτούν το χρέος τους στην ελληνική κοινωνία, γιατί η Πολιτεία θα πράξει αυτό που όφειλε. Ηρθε και η δική τους ώρα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε.

 

Επιπλέον, ο. Ρουπακιώτης προανήγγειλε ότι άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη ταχεία εκδίκαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων. «Στο νομοσχέδιο που προωθείται έχουμε διατάξεις για εκείνους που διέπραξαν σοβαρά οικονομικά αδικήματα ώστε να επισπεύδονται οι αποφάσεις. Είναι μια εκρηκτική κατάσταση. Υπήρχε πρόγραμμα να τελειώσουν στο 20% οι φορολογικές υποθέσεις, μέχρι τέλος του Ιουνίου, αλλά έχουν βαλτώσει» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς που αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο και να περιορίσουμε εκείνους που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με τρόπο που δεν πρέπει». Την ίδια στιγμή, για ακόμα μία φορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε και το γεγονός των δεκάδων αποφάσεων του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου σε βάρος της Ελλάδας για καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: