Χειρόφρενο τα ταξί για δύο μέρες

Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα και αύριο η χώρα, καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Παράλληλα, απειλούν να μετατρέψουν τη 48ωρη κινητοποίηση σε απεργία διαρκείας, εάν το υπουργείο Υποδομών δεν απαντήσει θετικά στις προτάσεις τους για υπό όρους απελευθέρωση του κλάδου.

 

Η απεργία ξεκινά σήμερα στις 5 τα ξημερώματα και θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 20 Ιουλίου. Οι αυτοκινητιστές εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από την πλήρη μεταστροφή της στάσης του υπουργείου στο θέμα, που αναίρεσε, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, την προηγούμενη κυβερνητική πολιτική, λίγες ημέρες αφότου η ηγεσία πέρασε στα χέρια του Γιάννη Ραγκούση. Το Προεδρικό Διάταγμα που προωθούσε ο Δημήτρης Ρέππας προέβλεπε άνοιγμα του επαγγέλματος υπό προϋποθέσεις και μη έκδοση νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Μάλιστα, ο απερχόμενος υπουργός, σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», «αδειάζει» ουσιαστικά τον διάδοχό του, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του ιδίου βασίστηκε στο ευρωπαϊκό μοντέλο και είχε πάρει το πράσινο φως από την τρόικα, ενώ είχε γίνει αποδεκτή και από τους ιδιοκτήτες ταξί.

 

 

Νεκταρία Σταμούλη

Ετικέτες: