Εχασε τις ημερομηνίες ο Παπακωνσταντίνου

Η 29η Σεπτεμβρίου του 2010 είναι η ημερομηνία που παρέλαβε το αρχικό CD με τη «λίστα Λαγκάρντ» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και όχι αρχές Οκτωβρίου, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στην προκαταρκτική της Βουλής, του πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία Κ. Χαλαστάνη, ο οποίος είναι και ο πρώτος άνθρωπος που παρέλαβε από τις γαλλικές Αρχές τον φάκελο με τη «λίστα Λαγκάρντ». Αυτό πάντως που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι, σύμφωνα με τον κ. Χαλαστάνη, ο κλητήρας τον οποίο έστειλε για να παραδώσει τον φάκελο στον κ. Παπακωνσταντίνου πήρε από τη διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Χρύσα Χατζή ένα άτυπο ιδιόχειρο σημείωμα ότι ο φάκελος παρελήφθη. Το χαρτί αυτό ο κλητήρας το επέστρεψε στον κ. Χαλαστάνη ως αποδεικτικό τού ότι παρέδωσε το «δέμα», όμως ο κ. Χαλαστάνης στο πλαίσιο της άτυπης διαδικασίας δεν το θεώρησε σημαντικό και το έχασε!

 

Περιγράφοντας το ιστορικό ο κ. Χαλαστάνης κατέθεσε ότι είχε ειδοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα ελάμβανε έναν φάκελο από αξιωματούχο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και θα έπρεπε να τον αποστείλει άμεσα στο γραφείο του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

 

Ο κ. Χαλαστάνης υποστήριξε ότι πράγματι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε στην πρεσβεία μας στο Παρίσι τον φάκελο αυτό, που ήταν σφραγισμένος από έναν αξιωματούχο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών. Αμέσως, έβαλε τον φάκελο σε νέο φάκελο, τον σφράγισε, τον μονογράφησε. Σύμφωνα με τον κ. Χαλαστάνη, μέσα σε πέντε - έξι ώρες της ίδιας ημέρας, ο φάκελος έφτασε με συνοδεία υπαλλήλου στην Αθήνα και παρεδόθη αμέσως στο υπουργείο Οικονομικών. Ηταν τέτοια η βιασύνη, φέρεται να είπε ο κ. Χαλαστάνης, που πλήρωσε ο ίδιος από την τσέπη του τα έξοδα για το ταξίδι του κλητήρα στην Αθήνα.

 

Κατά τα άλλα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος ζήτησε να κλητευθεί ως μάρτυς η κυρία Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας ενεπλάκη με την κατάθεση των 500.000.000 ευρώ στη «λίστα Λαγκάρντ» και συνδέθηκε με εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Ζήτησε επίσης να «ταυτοποιηθούν» τα δύο ονόματα Νικόλαος Παπανδρέου που υπάρχουν στη λίστα, δείχνοντας ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα αφήσουν ήσυχο ούτε τον Γ. Παπανδρέου.

 

Για ακόμα μία φορά πάντως τις -αρνητικές- εντυπώσεις έκλεψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, την ώρα που όλα τα υπόλοιπα μέλη ολοκλήρωναν τις ερωτήσεις τους σε δέκα λεπτά, επέμενε να ρωτά επί δύο ώρες τον κ. Χαλαστάνη ακόμα και για θέματα που έχουν εξαντληθεί. Κάποια στιγμή μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε, με τους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα να ακούν μέλη της επιτροπής να καταγγέλλουν με φωνές την κυρία Κωνσταντοπούλου. «Εχεις έρθει για να παρακωλύσεις την επιτροπή. Είναι ντροπή για την επιτροπή αυτά που κάνεις» ακούστηκε να της φωνάζει ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Ετικέτες: