«Είχε... διπλά πρωτόκολλα»

Νέα ανατροπή χθες στην Προκαταρκτική της Βουλής, αφού ο Γ. Αγγελόπουλος, ο οποίος προχθές τα μεσάνυχτα οδήγησε τους βουλευτές στο συμπέρασμα ότι το πρώτο με το δεύτερο CD της «λίστας Λαγκάρντ» δεν ήταν ίδια, χθες με την επίκληση της αμνησίας ανασκεύασε την προχθεσινή κατάθεσή του. «Εχουν περάσει και δύο χρόνια από τότε. Δεν θυμάμαι και ακριβώς τι είχα επεξεργαστεί. Αλλά τελικά μάλλον είναι το ίδιο» φέρεται να απάντησε χθες ο κ. Αγγελόπουλος, όταν οι βουλευτές τού παρουσίασαν σε λάπτοπ το δεύτερο CD που ήρθε από τη Γαλλία τον Δεκέμβριο.

 

Οπως ήταν φυσικό, η χθεσινή κατάθεση προκάλεσε σχεδόν εγκεφαλικό στους εμβρόντητους βουλευτές, οι οποίοι άρχισαν νέο κύκλο πιεστικών ερωτήσεων στον μάρτυρα. Εκεί ωστόσο άρχισαν τα λάθη του μάρτυρα, τα οποία ανάγκασαν πολλούς βουλευτές να πουν ότι ο μάρτυς δεν τους έπεισε. «Γνωρίζετε γαλλικά;» ρώτησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για να εισπράξει την αρνητική απάντηση του μάρτυρα. «Και τότε πώς επεξεργαστήκατε ένα αρχείο το οποίο ήταν όλο γραμμένο στα γαλλικά; Τη λέξη “κατάθεση”, ας πούμε, τη γνωρίζετε;» ξαναρώτησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, με τον μάρτυρα να φέρεται να απαντά ότι, όταν έβρισκε δυσκολίες, πληκτρολογούσε ορισμένες λέξεις στο ίντερνετ και το Google! Παράλληλα μέλη της επιτροπής υποστήριξαν ότι ο μάρτυρας έπεσε σε αντιφάσεις όταν δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις από βουλευτές που γνωρίζουν τα θέματα τεχνολογίας, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιους βουλευτές, ο κ. Αγγελόπουλος εμφανίστηκε αδύναμος να τους παρουσιάσει τη μεθοδολογία που ακολούθησε για να βρει τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις, αφού, όταν τα μέλη της επιτροπής του άνοιξαν στο λάπτοπ το excel καλώντας τον να τους δείξει τα ποσά, ο μάρτυς φέρεται να μην τους έδειχνε μόνο τα ποσά αλλά και κωδικούς, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο μάρτυς δεν μοιάζει με άνθρωπο που είχε διαχειριστεί το συγκεκριμένο αρχείο.

 

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και το γεγονός ότι ο μάρτυς αποκάλυψε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έσκασε το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» και προτού προκύψει το θέμα της αλλοίωσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τον πήρε τηλέφωνο για να του υπενθυμίσει τι είχε γίνει το 2010.

 

Στην επιτροπή πάντως χθες κατέθεσε και ο υπεύθυνος τήρησης του Πρωτοκόλλου στο υπουργείο Οικονομικών Νίκος Χρηστίδης, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός τηρούσε και ένα εμπιστευτικό - απόρρητο Πρωτόκολλο, προσωπικό, όπως το έλεγαν, πρωτόκολλο του υπουργού, που, όταν ανασχηματίστηκε, το πήρε μαζί του, κατά την πάγια πάντως τακτική των υπουργών.

 

 

Γιώργος Λυκουρέντζος

Ετικέτες: