ΝΔ: «Αρχιτέκτονας του χάους» ο Ραγκούσης!

Ως Πόντιος Πιλάτος... παρακολουθεί τη σφαγή των «νηπίων» του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η απεργία των ταξί λειτουργεί ως φόντο στην εσωκομματική κρίση, με τον κ. Παπανδρέου σε ρόλο Βούδα που ατάραχος λειτουργεί, όπως τονίζει σε δήλωσή του και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, «ως παρατηρητής» των όσων συμβαίνουν σε ένα ακόμη θέμα και με τις «βεντέτες μεταξύ υπουργών» να ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο και να πλήττουν την οικονομία και την εικόνα της χώρας διεθνώς.

 

Η χώρα παραλύει, ο τουρισμός πλήττεται σε μια κρίσιμη στιγμή και εκείνος νίπτει τας χείρας του την ώρα που βουλευτές και υπουργοί είναι στο... κλαρί, πετροβολώντας ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το πάλαι ποτέ αγαπημένο παιδί του Μαξίμου, τον Γιάννη Ραγκούση, όπως χαρακτηριστικά έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής που κράτησε αποστάσεις από τις θέσεις του υπουργού στη συνάντηση με τους αυτοκινητιστές.

 

Ο μόνος που βγήκε χθες να τον υπερασπιστεί ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, που ισχυρίστηκε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι αυτή που εκφράζει ο υπουργός μεταφορών» για το θέμα των ταξί, αλλά τα ίδια ισχυριζόταν και ο προκάτοχός του, όταν αναφερόταν στη συμφωνία του κ. Ρέππα με τους ταξιτζήδες. Παράλληλα επιστρατεύτηκε και ο βραχίονας της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ που επιμελείται ο γραμματέας Επικοινωνίας Γιώργος Πετρουλάκης, για να συνεχίσει την παραπληροφόρηση περί του ότι πίσω από την απεργία των ταξί βρίσκεται η Ν.Δ. με το κείμενο «βασικού σχολιασμού» που διένειμε.

 

Το μόνο που κατάφερε βέβαια ήταν να εκθέσει και να εκτεθεί, καθώς η Συγγρού με non paper υπενθύμιζε στο σύστημα ΠΑΣΟΚ ότι «ξεχνάει ότι ο γραμματέας του ΣΑΤΑ είναι ο κ. Κώστας Δήμου, ο οποίος είναι γραμματέας της κομματικής οργάνωσης μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Οπως επίσης ξεχνάει ότι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί είναι ο κ. Παναγιώτης Σκέντζος, αναπληρωτής ταμίας στη ΓΣΕΒΕΕ, όπου είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του κ. Ασημακόπουλου, που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ».

 

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει τους... πυροβολισμούς κατά του «αρχιτέκτονα του χάους» Ραγκούση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, τις δηλώσεις των:

 

- Ρέππα, που σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή» έχει αποδώσει σοβαρές ευθύνες στον διάδοχό του για το αλαλούμ που προκάλεσε.

 

- Τόνιας Αντωνίου, που διερωτήθηκε αν είναι από άλλη κυβέρνηση ο κ. Ραγκούσης και κατέθεσε με τον συνάδελφό της Νίκο Σαλαγιάννη σχετική ερώτηση.

 

- Π. Ευθυμίου, που μιλώντας στον «Flash» υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει συνέχεια.

- Δ. Καρύδη, που υπογραμμίζει ότι υπάρχει κενό, όταν μια πολιτική που έχει συμφωνηθεί ξαφνικά αλλάζει.

 

Αναφερόμενος τέλος στη θέση της Ν.Δ., ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι είναι υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

 

 

 


 

Ενδοπασοκικές κόντρες με ερώτηση του «πράσινου» Παπαμανώλη

 

 

Επικίνδυνα βαραίνει το κλίμα για τον Γιάννη Ραγκούση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις παλινωδίες του για την απελευθέρωση των ταξί.

 

Τα βέλη εναντίον του ήρθαν χθες εξ οικείων από τον συντοπίτη του στις Κυκλάδες, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαμανώλη, ο οποίος με ερώτησή του στη Βουλή διαχώρισε τη θέση του από την κυβερνητική πολιτική και ζήτησε να ληφθούν υπόψη στην απελευθέρωση των ταξί οι ιδιαιτερότητες κάθε νησιού ξεχωριστά, με βάση τόσο τα πληθυσμιακά κριτήρια όσο και την τουριστική κίνηση. Δεν ήταν λίγοι, ωστόσο, που ερμήνευσαν την κίνηση του κ. Παπαμανώλη ως ένα ακόμα επεισόδιο στις ενδοπασοκικές βεντέτες. Οι κακές γλώσσες χθες στη Βουλή έλεγαν με νόημα ότι ο κ. Ραγκούσης -ο οποίος δύο φορές έχει εκλεγεί στο Επικρατείας- τα έχει βρει με τον έτερο βουλευτή Κυκλάδων Π. Ρήγα, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον κ. Παπαμανώλη. Εν όψει μάλιστα επικείμενων εκλογών και με δεδομένο ότι το δεύτερο κόμμα, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το ΠΑΣΟΚ, θα βγάλει μόνο μία έδρα στις Κυκλάδες, οι δύο νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να κονταροχτυπιούνται για το ποιος έχει πιο φιλολαϊκό προφίλ.

 

Η ερώτηση, πάντως, του κ. Παπαμανώλη δεν είναι μεμονωμένη και αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί πριν από 20 ημέρες ερώτηση των Τόνιας Αντωνίου και Νίκου Σαλαγιάννη, οι οποίοι είχαν επικρίνει την ξαφνική αλλαγή της κυβερνητικής επιλογής για τα ταξί. Χθες στο «κλαμπ» προστέθηκε ο κ. Παπαμανώλης, λέγοντας: «Τους θερινούς μήνες στα νησιά η δουλειά των ταξί πολλαπλασιάζεται λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης, ενώ τον χειμώνα είναι περιορισμένη». «Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η χορήγηση αδειών βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων που να αφορούν χωριστά κάθε νησί και με ευθύνη της αρμόδιας Περιφέρειας», τονίζει, κάνοντας μάλιστα λόγο για συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα.

 

 

Γιώργος Λυκουρέντζος

Ετικέτες: