Επιμένω για την Μαργαρίτα

Σε νέο τοίχο φαίνεται ότι πέφτει και πάλι η έρευνα γύρω από την αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς -όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία»- η επιχείρηση κατάσχεσης των υπολογιστών από το υπουργείο Οικονομικών κινδυνεύει να οδηγηθεί σε φιάσκο. Κι αυτό γιατί στην κατάθεσή του στην Προκαταρκτική της Βουλής ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου και μάρτυς-κλειδί Γ. Αγγελόπουλος, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διαδικασία της εφόδου, αποκάλυψε ότι δεν ταυτοποιήθηκε, βάσει στοιχείων, ότι οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ήταν δικοί του, αλλά οι Η/Υ επελέγησαν στην τύχη, με βάση τη χωροταξία!

 

Την ίδια ώρα επανέρχεται εντυπωσιακά το θέμα της σχέσης της (μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου) Μαργαρίτας Παπανδρέου με τη «λίστα Λαγκάρντ», μολονότι την πρώτη φορά η ίδια, αλλά και ο

γιος της το είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά...

 

Οσον αφορά την κατάθεση του Γ. Αγγελόπουλου, το περιεχόμενό της πάγωσε τα μέλη της Προκαταρκτικής σε τέτοιο βαθμό που δεν θέλησαν να το αφήσουν να διαρρεύσει, αφού ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα και δεν αποκλείεται να εξανεμίζει κάθε πιθανότητα να βρεθεί ποτέ τι πραγματικά έχει γίνει.

 

Η κατάθεση ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες μετά την επιχείρηση στο υπουργείο Οικονομικών. Για μια ακόμα φορά αυτός που φέρεται ότι πίεσε τον μάρτυρα και έβγαλε τις ειδήσεις ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει πάρει το «πράσινο φως» από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη να είναι ο ειδικός επί των τεχνολογικών ζητημάτων. Ετσι στην ερώτηση του κ. Κασιδιάρη για το πώς έγινε η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασχέθηκαν, ο κ. Αγγελόπουλος -ο άνθρωπος ο οποίος πήγε στο υπουργείο για να υποδείξει στις Αρχές πιθανούς υπολογιστές στους οποίους είχε επεξεργαστεί το CD της «λίστας Λαγκάρντ» κατ’ εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου- εξέπληξε δυσάρεστα τα μέλη της Επιτροπής. «Ψάξαμε σε όλους τους χώρους κοντά στο γραφείο του υπουργού με βάση τη χωροταξία. Δηλαδή πού μπορεί να έχει μετακινηθεί ο υπάλληλος που είχε τον δικό μου υπολογιστή κ.λπ. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τα usernames. Ψάξαμε με βάση τα usernames και με βάση διάφορα άλλα στοιχεία μπας και βρούμε τα usernames. Αλλά δεν υπήρχαν usernames» φέρεται να έχει πει ο μάρτυς.

 

Ο κ. Κασιδιάρης επέμεινε και ξαναρώτησε με βάση ποια στοιχεία έγινε η ταυτοποίηση για να διαπιστωθεί ότι οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν είναι πιθανώς οι ύποπτοι υπολογιστές. Εκεί ήρθε το δεύτερο χτύπημα. «Στην τύχη τους επιλέξαμε» απάντησε ο μάρτυς. Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, υποστήριξε ότι από τους 20 περίπου υπολογιστές που είχαν παραγγελθεί όταν ανέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο βρήκε μόλις 11 (!), από τους οποίους κατέληξε σε δύο. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έγινε έρευνα να βρεθούν και άλλοι υπολογιστές, ο μάρτυς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πιθανώς να βρίσκονταν πίσω από κλειστές πόρτες».

 

Μετά την εξέλιξη αυτή οι βουλευτές εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στη θεά Τύχη, καθώς εύχονται να... βάλει το χεράκι της και να βρεθεί ο επίμαχος υπολογιστής ανάμεσα στους κατασχεθέντες. Σημείο-κλειδί, πάντως, για πολλούς από τους βουλευτές είναι ότι τα usernames που χρησιμοποιούσε ο κ. Αγγελόπουλος κατά τη θητεία του δίπλα στον Γ. Παπακωνσταντίνου δεν βρέθηκαν στους υπολογιστές που είναι σήμερα στο υπουργείο. Τα σενάρια που ακούγονται στο περιθώριο της Επιτροπής, πολλά. Από το ότι πρόκειται για διαφορετικούς υπολογιστές μέχρι και το ότι έχουν αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι. Συνωμοσιολογία; Η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα θα δείξει.

 

Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος επιφύλαξε και άλλη κρυάδα στους βουλευτές, αφού επί της ουσίας ανασκεύασε την προ μίας μόλις ημέρας κατάθεσή του για τη μορφή του CD, με βάση την οποία οι βουλευτές είχαν συμπεράνει ότι το πρώτο και το δεύτερο CD ήταν διαφορετικά. Αυτό μάλιστα που έμεινε ως συμπέρασμα στους βουλευτές είναι ότι ο μάρτυς θορυβήθηκε απ' όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την κατάθεσή του το βράδυ της Τρίτης και έτσι το απόγευμα της Τετάρτης προσπάθησε να ακυρώσει την κατάθεσή του προτού καν δει τη μορφή του δεύτερου CD. «Μπορεί να είναι και ίδιο με αυτό που θα μου δείξετε. Δεν θυμάμαι και πολύ καλά» πρόλαβε να πει ο μάρτυς, ενώ εξέπληξε τους βουλευτές δείχνοντας αδυναμία να δηλώσει αν οι αριθμοί που επέλεγε προκειμένου να βρει τους είκοσι πιο πλούσιους στη λίστα ήταν καταθέσεις ή κάτι άλλο…

 

 

Ο Στασινόπουλος κάρφωσε τη μητέρα του Γιώργου

 

Ως μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας από την Προανακριτική, η οποία είναι περίεργο γιατί δεν προβλήθηκε από τα μέλη της, είναι και ότι κατά την κατάθεσή του ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος δεν πήρε πίσω ούτε λέξη απ' όσα είχε πει για πιθανή εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου με το όνομα Μαρία Παντελή, το οποίο βρέθηκε στη λίστα με 550.000.000 δολάρια.

 

Βουλευτές-μέλη της Επιτροπής υπενθύμισαν στον κ. Στασινόπουλο την κατάθεσή του, με βάση την οποία ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Νίκος Λέκκας (τότε διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) του είχε πει ότι δεν είχε δει τη λίστα, αλλά είχε ακούσει ότι η γυναίκα με τα 550.000.000 είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και ότι το ίδιο είχε απαντήσει και ο διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Ευάγγελος Καραμάνος. Ο κ. Στασινόπουλος επανέλαβε τα ίδια, επιμένοντας σε εκείνη την κατάθεσή του αναφορικά με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

 

Οταν, μάλιστα, άλλοι βουλευτές ρώτησαν αν μήπως όσα ειπώθηκαν σε εκείνη τη σύσκεψη είχαν ειπωθεί εν είδει κουτσομπολιού ή αστείου ο κ. Στασινόπουλος απάντησε υπογραμμίζοντας ότι θεώρησε πως ήταν μια πολύ σοβαρή καταγγελία και ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα κατέθετε στον οικονομικό εισαγγελέα κάτι που θα του φαινόταν κουτσομπολιό.

 

Αποκάλυψε επίσης ότι το ΣΔΟΕ εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση για τυχόν εμπλοκή της κυρίας Παπανδρέου!

 

Στην επισήμανση βουλευτή ότι ο κ. Λέκκας μόλις πήρε διαστάσεις το θέμα αρνήθηκε ότι το είχε πει, ο κ. Στασινόπουλος φέρεται να απάντησε χαρακτηριστικά: «Τι να σας πω; Ημασταν έξι άτομα σε εκείνη τη σύσκεψη και όλοι ακούσαμε το ίδιο». Αποκάλυψε επιπλέον ότι μόλις άκουσε περί αυτού, πήγε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη την επόμενη ημέρα και του το κατέθεσε. «Του το είπα αυτό εκτιμώντας ότι θα τον βοηθήσω για την έρευνα. Για να προχωρήσει και παρακάτω» κατέθεσε στην Προκαταρκτική ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση βουλευτή, σημείωσε ότι «βεβαίως το ΣΔΟΕ και πρέπει να ψάξει και το ψάχνει» αν το πρόσωπο που εμφανίζεται στη «λίστα Λαγκάρντ» με τα 550.000.000 δολάρια είναι «βιτρίνα ή μπροστάρης».

 

 

Γιώργος Λυκουρέντζος

Ετικέτες: