Ο Χ, Θεοχάρης θεωρεί ότι όλοι οι Ελληνες είναι φοροφυγάδες!

Τα χνάρια του Θεόδωρου Πάγκαλου (με το γνωστό «όλοι μαζί τα φάγαμε») ακολουθεί ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, που θεωρεί ότι όλοι είμαστε φοροφυγάδες και γι' αυτό πρέπει όλοι να τιμωρηθούμε με φόρους και χαράτσια!

 

«Λίγο - πολύ όλοι έχουμε κάνει κάτι. Κάποιος με ένα ημιυπαίθριο, κάποιος άλλος που δεν έδωσε απόδειξη, κάποιος που απέκρυψε εισοδήματα ή δεν δήλωσε περιουσιακά στοιχεία. Κατά έναν τρόπο όλοι είμαστε φοροφυγάδες» δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακατική εφημερίδα.

 

Δεν θα λυπηθεί, όπως λέει, ούτε τους συμμαθητές του! «Είναι δυνατό να ξέρω κάποιον συμμαθητή μου, να τον γνωρίζω από μικρή ηλικία, να γνωρίζω την οικογενειακή του κατάσταση και σήμερα να τον βλέπω ξαφνικά με σπιταρόνες και με πέντε αυτοκίνητα;» διερωτάται ο κ. Θεοχάρης, που θεωρεί ότι όλοι είμαστε... φοροφυγάδες!

 

Στην ίδια συνέντευξη παρουσιάζει και το... «προσωπικό δράμα» που βιώνει, επιχειρώντας να πείσει ότι συμπάσχει με τον μέσο φορολογούμενο.

 

Δηλώνει ότι με μισθό 2.650 ευρώ τον μήνα πρέπει να πληρώνει στεγαστικό δάνειο 1.400 ευρώ, ενώ έχει και σύζυγο απολυμένη. Επίσης ο πατέρας του, απόστρατος, τον «ψέλνει» γιατί του έκοψαν το 57% της σύνταξής του, όπως και η μητέρα του που έκλεισε το μαγαζί της.

 

Δηλαδή ο κ. Θεοχάρης μάς λέει πόσο δύσκολο είναι ναι ζεις με 2.650 ευρώ την ίδια ζωή που οι περισσότεροι φορολογούμενοι προσπαθούν να ζήσουν με 1.000 ευρώ ή και λιγότερα.

 

Παρά τον δύσκολο βίο του, ο κ. Θεοχάρης θα συνεχίσει να στέλνει κανονικά τους φόρους και τα χαράτσια που έχουν ισοπεδώσει τα ακίνητα και τα εισοδήματα των πολιτών.

 

Στη συνέχεια μας ανακοινώνει ότι θα διατάξει την κατάργηση των Ταμείων στις εφορίες, λέγοντας ότι «στα ταμεία των ΔΟΥ παρουσιάζεται η μεγαλύτερη διαφθορά και εκεί θα συναντήσετε τους περισσότερους επίορκους υπαλλήλους. Φτάνει μόνο να κοιτάξει κανείς πόσες ΕΔΕ διατάσσονται κάθε χρόνο για υπαλλήλους των ΔΟΥ. Θα καταργήσω τα Ταμεία, δεν χρειάζονται. Οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν απευθείας στις τράπεζες ή μέσω των ΕΛ.ΤΑ.».

 

Επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για τη φοροδιαφυγή παραδέχθηκε ότι το Δημόσιο δεν έχει χρήματα για να κάνει φορολογικούς ελέγχους. «Εχουμε προβλήματα με τις αποζημιώσεις των εξόδων. Οι άνθρωποι, που πάνε και κάνουν έλεγχο σε μια πόλη, δεν μπορεί να μετράνε ευρώ προς ευρώ για να δουν πόση είναι η αποζημίωση και το ξενοδοχείο και άλλα έξοδα» τόνισε χαρακτηριστικά».

Ετικέτες: