«Είναι και θα μείνει στο ευρώ»

Νέα αποκάλυψη για την κατάσταση της υγείας του ματιού του έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, σε διάλογο που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ. «Δυστυχώς, έχω χάσει την περιφερειακή μου όραση στο δεξί μου μάτι» είπε στον Γάλλο πρόεδρο, αν και, όπως πρόσθεσε χιουμοριστικά, του είπαν ότι «ιδεολογικά έπρεπε να είναι στο αριστερό». Το κλίμα μεταξύ τους ήταν πολύ θερμό, κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ. Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «οι σημερινές συναντήσεις σηματοδοτούν την έναρξη του ελληνογαλλικού άξονα για τις επενδύσεις. Είναι πλέον σαφές ότι το Παρίσι στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα είναι και θα μείνει στο ευρώ», διαμηνύοντας παράλληλα ότι ήρθε στη χώρα μας για να δείξει αλληλεγγύη και να κινητοποιήσει τις γαλλικές επιχειρήσεις, προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτησή του για τα ενεργειακά: «Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, κάτι που μπορεί καταρχήν να βρεθεί και κατόπιν να ακολουθήσει η εκμετάλλευσή τους. Και πιστεύω ότι εδώ θα επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας. Αν η Γαλλία μπορεί να συνεκμεταλλευτεί πιθανά κοιτάσματα στην Ελλάδα, θα το κάνει» τόνισε.

 

 

Συμφωνία κυριών

 

Στο μεταξύ, η ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη με τη Γαλλίδα υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Βιοτεχνίας Σίλβια Πινέλ, η οποία ήρθε στην Αθήνα συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

 

Η υπογραφή της προαναφερόμενης συμφωνίας αποτελεί απόρροια της συστηματικής συνεργασίας των δύο πλευρών τους τελευταίους δύο μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμφωνίες αυτές γίνονται πραγματικότητα, καθώς η κυρία Κεφαλογιάννη το τελευταίο διάστημα υλοποιεί μια επιθετική «τουριστική διπλωματία», μέσα από συνεχή ταξίδια και επαφές.

Ετικέτες: