«Τουρκικό σίριαλ» Μπουτάρη!

Ρεσιτάλ φιλοτουρκισμού και γενιτσαρισμού χθες από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Μιλώντας στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Η άλλη όψη», ο κύριος Μπουτάρης τόνισε ότι προτιμά να λέει την Κωνσταντινούπολη επισήμως Ιστανμπούλ και ανεπισήμως Πόλη, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη του τουρκικού κράτους» τον Κεμάλ Ατατούρκ.

 

 

Τα ανοίγματα

 

Ο δήμαρχος έδειξε αποφασισμένος να συνεχίσει τα ανοίγματά του στην Τουρκία για την προσέλκυση τουριστών, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη πόλη «όπου γεννήθηκε η Τουρκική Δημοκρατία» ενώ, όπως αποκάλυψε, δέχτηκε και έπαιξε πρόσφατα σε σκηνή τουρκικού σίριαλ (πρόκειται για τη σειρά «Πειρασμός»).

 

Υπερασπιζόμενος την πολιτική αυτή, ο κύριος Μπουτάρης τόνισε ότι υπάρχουν Τούρκοι πρόσφυγες που θεωρούν «μητέρα γη» τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, την Καστοριά και τα Ιωάννινα!

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεώρησε λάθος το γεγονός ότι δημοσιογράφος του δημοτικού ραδιοφώνου χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρειος Ηπειρος» και εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του, ζητώντας να χρησιμοποιούνται οι επίσημοι όροι (Νότιος Αλβανία). «Σε επίπεδο ειδήσεων πρέπει να χρησιμοποιούνται οι επίσημοι όροι» συνέχισε, τονίζοντας ότι «το να αναφέρουμε τον όρο “Βόρειος Ηπειρος” για θέματα που αφορούν την Αλβανία δεν είναι σωστό».

 

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική που θα ασκήσει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ της διανομής χρήσης ηρωίνης από τις δημοτικές υπηρεσίες. «Είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε σύριγγες στους ναρκομανείς». Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η λελογισμένη παροχή ηρωίνης είναι θεμιτή σε αποδεδειγμένους ναρκομανείς, όταν δεν γίνεται αλλιώς».

 

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τάχθηκε ευθέως υπέρ της κατάργησης του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ενώ τόνισε αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων ότι θα πρέπει να σταματήσουν η Περιφέρεια και η Εκκλησία να κάνουν εξωτερική πολιτική γιατί αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης κεντρικά.

 

Ανακοίνωσε ότι μελετά μαζί με τον δήμαρχο την κατασκευή μικρής υποθαλάσσιας αρτηρίας στη λεωφόρο Νίκης. Αναφερόμενος, τέλος, στη θητεία Ψωμιάδη, είπε ότι ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους και τάχθηκε υπέρ μιας προγραμματικής συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ για τις μελλοντικές εκλογές. Στο τέλος της εκπομπής ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ανοιχτά ότι θα ψηφίσει Τζιτζικώστα στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, αν είναι υποψήφιος, ενώ το ίδιο άφησε ανοιχτό, χωρίς να είναι κατηγορηματικός, και ο περιφερειάρχης για τον δήμαρχο.

Ετικέτες: