Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις!

Ημέρα απεργίας δέκατη τρίτη και συνεχίζουν! Η συνάντηση μεταξύ του Γιάννη Ραγκούση και των ιδιοκτητών ταξί χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το «χάσμα» μεταξύ των δύο πλευρών. Ο πρόεδρος του σωματείου Θύμιος Λυμπερόπουλος, εξερχόμενος από το υπουργείο, ύστερα από συζήτηση δύο ωρών, χτύπησε το καμπανάκι και ο δεύτερος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων των «κίτρινων» ξεκίνησε. Παρέμβαση του πρωθυπουργού και αναστολή των κινητοποιήσεων ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

 

Πριν από τη συνάντηση, ο κ. Λυμπερόπουλος, φανερά εκνευρισμένος, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς ο υπουργός δέχτηκε την αντιπροσωπία με καθυστέρηση 40 λεπτών. Ο πρόεδρος του σωματείου εκτίμησε ότι η καθυστέρηση ήταν εσκεμμένη, ώστε να ολοκληρωθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στην Αρτα και να μην κινητοποιηθούν οι ταξιτζήδες, αφού δεν θα γνώριζαν το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον υπουργό.

 

Στη συνάντηση ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε για μία ακόμη φορά το παράδοξο ότι ναι μεν το άνοιγμα του επαγγέλματος συνεχίζει κανονικά, όμως αυτός είναι ανοιχτός σε διάλογο. Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε πρώτα με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και στη συνέχεια με αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, ανακοίνωσε πως ο ίδιος προγραμματίζει πριν από το τέλος Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, ενώ κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.

 

Μετά τις διαβουλεύσεις, οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΑ μετέβησαν σε διπλανή αίθουσα στο υπουργείο για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις η απεργία συνεχίζεται κανονικά» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, εξερχόμενος του κτιρίου του υπουργείου, σημειώνοντας ότι ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την ομοσπονδία, είναι μεγάλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάζοντας τις αρνητικές εξελίξεις, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ασυνέπεια και ανευθυνότητα» στον χειρισμό του ζητήματος, εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου.

 

 

Κραυγή αγωνίας από τον κλάδο του τουρισμού

 

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Ραγκούσης συναντήθηκε με το προεδρείο του ΣΕΤΕ και ζήτησε τις προτάσεις του συνδέσμου σχετικά με τον ρόλο των ταξί στην καλύτερη εξυπηρέτηση της τουριστικής ζήτησης.

 

«Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για τον τουρισμό» σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου Ανδρέας Ανδρεάδης μετά τη συνάντηση, απευθύνοντας έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να τερματίσουν άμεσα την απεργία τους. Τον προβληματισμό τους για την κατάσταση ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ και σε συνάντηση που είχαν στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Νεκταρία Σταμούλη

Ετικέτες: