Μεγάλο βραβείο στον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο

Στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, Σπύρο Διαμαντή, απονεμήθηκε φέτος το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη σε θέματα Τύπου.

 

Πρόκειται για μια μοναδική διάκριση που έχει θεσμοθετήσει το κορυφαίο σε διπλωματικά θέματα, βρετανικό περιοδικό «Diplomat».

 

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, παρόντες ήταν σχεδόν όλοι οι ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στη βρετανική πρωτεύουσα, εκπρόσωποι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Υποψήφιοι ήταν συνολικά πάνω από 100 διπλωμάτες που υπηρετούν τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Από αυτούς μόνο 10 διακρίθηκαν σε αντίστοιχο αριθμό κατηγοριών.

 

Την τελετή παρουσίασε ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον σερ Κρίστοφερ Μέγερ. Πρόκειται για ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη του διπλωματικού σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου, με έντονη συγγραφική δραστηριότητα. Κατά την απονομή του Βραβείου «2013 Outstanding Contribution To The Press Corps» στον κ. Διαμαντή, ο κ. Μέγερ, εξήρε το έργο τού επικεφαλής του Γραφείου Τύπου ως αντιπροέδρου της Διπλωματικής Ένωσης Ακολούθων Τύπου στο Λονδίνο (DPAAL). Παράλληλα τόνισε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του στο Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας προσέφερε «εξαιρετική» υπηρεσία στη χώρα του, σε μία «πραγματικά πολύ δύσκολη συγκυρία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

πηγή: www.parapolitika.gr

Ετικέτες: