«Αναστροφή» από Φούχτελ!

Αν όλα πήγαιναν όπως ήταν το αρχηγικό σχέδιο, ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ θα ήταν χτες στα Γιάννενα για να χαιρετήσει τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που ξεκίνησε εκεί παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και δεκάδων αυτοδιοικητικών. Αυτό ήταν στον αρχηγικό προγραμματισμό των Γερμανών αξιωματούχων, όταν σχεδίαζαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Μόνο που τελικά επικράτησαν άλλες σκέψεις στη γερμανική αποστολή και το πρόγραμμα άλλαξε, καθώς οι Γερμανοί φοβήθηκαν πιθανές αποδοκιμασίες προς τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της κυρίας Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία στην Ελλάδα.

 

Ετσι τα σχέδια άλλαξαν και ο κ. Φούχτελ περιόδευσε χθες σε πιο «σίγουρες» αποστολές. Πήγε στο Αμύνταιο, όπου, συνοδευόμενος από μεγάλη αποστολή Γερμανών επιχειρηματιών, επισκέφτηκε το εργοστάσιο εμφιάλωσης του Ξινού Νερού, όπου εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον για το φυσικό μεταλλικό νερό του εργοστασίου, καθώς και το οινοποιείο της ΑΕΣ, όπου συζητήθηκαν ενδεχόμενα εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Μάλιστα, οι Γερμανοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον αφρώδη οίνο που φτιάχνεται στην ΑΕΣ. Επίσης, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχαν οι Γερμανοί αυτοδιοικητικοί με τον δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη εξετάστηκε το ενδεχόμενο αδελφοποίησης με το δήμο Τσάετς.

 

Από το απόγευμα ο κ. Φούχτελ βρίσκεται στη Θάσο. Εκεί η γερμανική αποστολή θα έχει συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο του νησιού Κώστα Χατζηεμμανουήλ και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει κυρίως θέματα τουρισμού, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων, το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και την ελιά θρούμπα.

 

 

Ν.Ο.

Ετικέτες: