Η... Φ. Σκοπούλη έχει και άποψη

Ευθείες βολές εξαπολύει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη μέσω συνέντευξής της σε καθημερινή εφημερίδα κατά του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αλλά και κατά του πολιτικού της προϊσταμένου, υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, λέγοντας ότι «το υπουργείο αντιμετωπίζει άρπα κόλλα τα θέματα της Υγείας».

 

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που ζητά για άλλη μια φορά την παραίτηση- αποπομπή της από τον υπουργικό θώκο.

 

Η κόντρα της υφυπουργού με το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε όταν η κυρία Σκοπούλη απαίτησε την αγορά αντιδραστηρίων -μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ- με τη χρηματοδότηση άλλου οργανισμού, ο οποίος είχε αναθέσει το έργο, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, απευθείας σε πολυεθνικό φαρμακευτικό κολοσσό που «συνεργάζεται στενά» με τον ομότιμο καθηγητή Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, σύζυγο της κυρίας Σκοπούλη.

 

Η υφυπουργός μάλιστα ζήτησε εγγράφως να αγοραστούν αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς είχε εξασφαλίσει, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, τη δωρεάν διενέργεια 20.000 μοριακών ελέγχων.

 

Αυτές τις ημέρες η υπόθεση για την απευθείας ανάθεση των αντιδραστηρίων έχει μπει κάτω από το μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πηγές, κατά τη διάρκεια του ελέγχου φαίνεται ότι προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους χειρισμούς της υφυπουργού στο θέμα.

 

Την ίδια στιγμή η κυρία Σκοπούλη, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει αντιπερισπασμό, βάλλει κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας στη συνέντευξή της ότι καθυστερεί διαγωνισμό ύψους 2.000.000 ευρώ, στον οποίο, σημειωτέον, συμμετέχει και η ίδια εταιρία που εμπλέκεται στο θέμα των αντιδραστηρίων!

 

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η υφυπουργός είχε ασκήσει κριτική και στον πρωθυπουργό, εν μέσω υπουργικού συμβουλίου, πλήττοντας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 

 

ΙΣΑ: Να φύγει

 

Οι δηλώσεις της κυρίας Σκοπούλη ήταν για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γι' αυτό με χθεσινή του ανακοίνωση ζητά την παραίτηση-αποπομπή της σημειώνοντας «τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία από τη διοίκηση Σκοπούλη, μια κυβερνητική εκπρόσωπο της Υγείας που προσβάλλει τον πρωθυπουργό, τους κυβερνώντες, τους γιατρούς. Μια υφυπουργός που μιλά χωρίς να γνωρίζει, που εμποδίζει τη λειτουργία του κράτους στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, που παρακωλύει την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ, που υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν...»

Ετικέτες: