Οι πονοκέφαλοι του Κουβέλη για Μπουτάρη και Τζιτζικώστα

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2010, σε ένα εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, είχε επισημοποιηθεί η στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. στον Γιάννη Μπουτάρη. Τότε, παρουσία του Φώτη Κουβέλη, που από χτες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, της τότε υποψήφιας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασημίνας Ξηροτύρη και στελεχών του κόμματος, είχε δοθεί η τελική στήριξη στην Πρωτοβουλία, σε μια συνάντηση που είχε γίνει στο «Απρόοπτο».

 

Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι των σχέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πολλά ήταν τα... απρόοπτα. Μεσολάβησε άλλη μια συνάντηση του κ. Κουβέλη με το Γιάννη Μπουτάρη, που σήμερα θα συναντηθούν ξανά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τους δύο άνδρες να διατηρούν καλές προσωπικές και πολιτικές σχέσεις. Παρ' όλα αυτά, τα σύννεφα υπάρχουν και σκεπάζουν περισσότερο τις σχέσεις της τοπικής ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Γιάννη Μπουτάρη.

 

Η πρώτη κόντρα προκλήθηκε στη φάση που ο κ. Μπουτάρης σχεδίαζε τον ανασχηματισμό στους αντιδημάρχους του, με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και κυρίως τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη να πρωτοστατούν στον πόλεμο κατά του τότε ισχυρού άνδρα στα οικονομικά του δήμου Χασδάι Καπόν. Μάλιστα, σε μια συνάντηση που είχε κάνει αντιπροσωπία της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, όπου η ατζέντα περιελάμβανε τις αντιδημαρχίες, καταγράφηκαν ουκ ολίγες εντάσεις. Τελικά, στον ανασχηματισμό ο Καπόν υποβιβάστηκε, αλλά οι σχέσεις του κ. Κουράκη με τον δήμαρχο μάλλον αναταράχτηκαν, ενώ ούτε η αναβάθμιση της Ελλης Χρυσίδου, που επίσης προέρχεται από τη ΔΗΜ.ΑΡ., στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού βελτίωσε το κλίμα.

 

Ετσι το θέμα της στήριξης του κ. Μπουτάρη από τη ΔΗΜ.ΑΡ. στις επόμενες δημοτικές εκλογές παραμένει ανοιχτό.

 

 

Προσέγγιση

 

Το δεύτερο ραντεβού του κ. Κουβέλη είναι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Εδώ υπάρχει κάποια προσέγγιση, χωρίς πάντως να υπάρχουν βεβαιότητες. Οι γνωρίζοντες θυμίζουν τις καλές σχέσεις του κ. Κουβέλη με τον πατέρα του σημερινού περιφερειάρχη Γιώργο Τζιτζικώστα από την περίοδο που ήταν βουλευτές. Καλή είναι και η χημεία του Απόστολου Τζιτζικώστα με την Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία, όταν εκλέχτηκε στη Βουλή, αντικαταστάθηκε από τον Αδάμ Δράγα.

 

 

Ν. Οικονόμου

Ετικέτες: