Στο χειρουργείο (!) επειγόντως η Βίκυ

Σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της φαίνεται να αντιμετωπίζει η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου. Χθες στις 12 το μεσημέρι επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Εκεί οι θεράποντες γιατροί που μελέτησαν τις τελευταίες απεικονιστικές εξετάσεις που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό (μαστογραφία, ακτινογραφία θώρακος και εργαστηριακές - αιματολογικές εξετάσεις) εκτίμησαν ότι η κατάσταση της είναι σοβαρή και ενημέρωσαν την κυρία Σταμάτη πρέπει να χειρουργηθεί το συντομότερο.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές, χθες κατατέθηκε και εισιτήριο για την εισαγωγή της κυρίας Σταμάτη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», γεγονός που αποδεικνύει και τη διαδικασία του επείγοντος. «Η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή και χρήζει άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης» είπαν στη «δημοκρατία» νοσοκομειακές πηγές και πρόσθεσαν: «Το πότε θα μπει στο χειρουργείο η ασθενής δεν το γνωρίζουμε, καθώς το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επιλυθεί, αφού πρώτα ο δικηγόρος της πάρει την απαραίτητη άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλλού για να γίνει η εισαγωγή της στο νοσοκομείο».

 

Να σημειωθεί ότι η κυρία Σταμάτη έχει υποβληθεί σε τρία χειρουργεία στο παρελθόν για την αφαίρεση κύστεων στους μαστούς. Ομως εκείνα τα περιστατικά εκτιμώνται από τους γιατρούς ως επεμβάσεις ρουτίνας, καθώς οι κύστες μαστών είναι από τα πλέον συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα.

 

 

Το παρελθόν

 

Ωστόσο αυτό το ιατρικό παρελθόν σε σχέση με την κακή ψυχολογική της κατάσταση δεν αποκλείεται να επιδείνωσαν το πρόβλημά της. Αλλωστε εδώ και πολλούς μήνες η σύζυγος του πρώην υπουργού υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, γι' αυτό άλλωστε είχε επισκεφθεί κατά τη διάρκεια που βρίσκεται προφυλακισμένη διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, όπως το Αττικό, το Γεώργιος Γεννηματάς, τον Αγιο Σάββα και το Μεταξά.

 

O Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, επιβεβαίωσε ότι η εντολέας του ενημερώθηκε χθες από τους ιατρούς ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα, προσθέτοντας ότι, εάν τελικά δεν υπάρξει φροντίδα από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, εκείνοι από σήμερα ως δικηγορικό γραφείο θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Παράλληλα, ο κ. Κούγιας υπενθύμισε ότι αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφαίνεται επί της τελευταίας αίτησης αποφυλάκισης της κυρίας Σταμάτη. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει ζητήσει την αποφυλάκισή της επικαλούμενη κυρίως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, επισημαίνοντας ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε με τον εγκλεισμό της στις φυλακές. «Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα αμελητέο ή ήσσονος σημασίας, διότι αφορά την υγεία μου, έχει πλήξει ζωτικό για τη γυναίκα σημείο του σώματος και μπορεί να αποδειχθεί ότι πάσχω από καρκινική νόσο...» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

Ρίτα Μελά

Ετικέτες: