Ο Τζιτζικώστας άρχισε (νωρίς) να ετοιμάζει το ψηφοδέλτίο του!

Το τηλέφωνο στο γραφείο του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν λέει το τελευταίο διάστημα να σταματήσει. Οποιος μάλιστα αυτές τις ημέρες περάσει από εκεί έχει την αίσθηση ότι η προεκλογική εκστρατεία ήδη ξεκίνησε. Παρά το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν ακόμη σχεδόν 11 μήνες!

 

Το ίδιο γεμάτο είναι και το πρόγραμμα των ραντεβού του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Και δεν εννοούμε τα τετ α τετ με τους πολιτικούς, που ανακοινώνονται, όπως αυτό την περασμένη Τρίτη με τον Μάκη Βορίδη, αλλά τις συναντήσεις που μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και στις οποίες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συναντά ανθρώπους, ακούει ιδέες, σημειώνει θέσεις και προτάσεις, δείχνοντας ότι έχει μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς.

 

Ο ίδιος αποφεύγει να δημοσιοποιήσει την απόφασή του, αλλά η ζαριά φαίνεται ότι έχει ριχτεί· μια ζαριά με στόχο την εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάιο του 2014. Ηδη για τον σκοπό αυτό έχει συναντήσει πάνω από 50 ανθρώπους, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα δυνατό, φρέσκο και δυναμικό ψηφοδέλτιο· ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο -όπως τονίζει σε όλες τις κατ' ιδίαν συζητήσεις του- δεν θα είναι κομματικό, θα κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς και θα σχεδιαστεί με όρους κοινωνίας.

 

Ονόματα ακόμη δεν ανακοινώνονται, αλλά, όπως αφήνουν οι συνεργάτες τους να εννοηθεί, η 50άδα που θα στελεχώσει τον συνδυασμό του θα ανανεωθεί σημαντικά, τόσο ηλικιακά όσο και γενικότερα. Από τους 50 που μετέχουν σήμερα στη διοίκηση οι 43 είναι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν από τους πολίτες στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και οι επτά είναι οι αντιπεριφερειάρχες που ορίζονται από τον περιφερειάρχη. Και εδώ έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, αλλά και πολλές συναντήσεις, με την τάση να δείχνει ότι η ανανέωση θα είναι ριζική. Μάλιστα, σενάρια θέλουν τον κ. Τζιτζικώστα να επιθυμεί να αλλάξει τους πέντε από τους εφτά σημερινούς αντιπεριφερειάρχες που είχε ορίσει το καλοκαίρι του 2010 ο τότε υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι επαφές περιλαμβάνουν και εν ενεργεία βουλευτές, που θα μπορούσαν να μεταπηδήσουν από τη Βουλή στην Αυτοδιοίκηση, τόσο από τον χώρο της Ν.Δ. όσο και από άλλα κόμματα, όπως η βουλευτής Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Τσαρουχά - Κόλλια, με την οποία είχε πολλές συναντήσεις.

 

Νέα πρόσωπα αναζητούνται και για τους περιφερειακούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων ακούστηκε και το όνομα του συνονόματου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων μνηστήρων, που δείχνουν ενδιαφέρον, από τον χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, των τεχνών, της αγοράς και των επιμελητηρίων, καθώς η απαξίωση της πολιτικής φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει χτυπήσει τους δυνάμει υποψήφιους συμβούλους για την περιφέρεια. Και εδώ η φράση που ακούγεται πολύ έντονα είναι «ριζική ανανέωση», ενώ οι στενοί συνεργάτες του μιλούν για τρία νέα πρόσωπα που θα συζητηθούν έντονα.

 

 

Νίκος Οικονόμου

Ετικέτες: