Οι «ισορροπίες» του Βορρά!

To πρώτο του φετινό μπάνιο έκανε την Κυριακή στο Ποσείδι ο Θόδωρος Καράογλου. Με τα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό να δίνουν και να παίρνουν, ο ΥΜΑΘ προτίμησε μια... χαλαρωτική βουτιά στα νερά του Θερμαϊκού προτού επιστρέψει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου και άκουσε από την τηλεόραση τον Σίμο Κεδίκογλου να ανακοινώνει την παραμονή του στην κυβέρνηση.

 

«Στον ένα χρόνο από την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης πετύχαμε πολλά. Και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά, το ίδιο αποφασιστικά, με την ίδια θέληση και ακλόνητη πίστη ότι όλοι μαζί οι Ελληνες, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε» σημείωσε στη χθεσινή του δήλωση, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του.

 

Οπως δήλωσε στη «δημοκρατία», τρία είναι τα ζητήματα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα:

* η επιστροφή αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Ανάπτυξης στο ΥΜΑΘ,

* ο ορισμός των διοικήσεων σε ΔΕΘ - Helexpo και στη Ζώνη Καινοτομίας και

* η υλοποίηση του ανοίγματος στο Παλατάκι.

 

 

Ο Γκιουλέκας

 

«Πολλή δουλειά και λίγα λόγια» είναι το μότο του Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος ειδοποιήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την υφυπουργοποίησή του στο υπουργείο Παιδείας. Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού τον βρήκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και παρέμεινε αυτές τις ημέρες, ενώ χθες έκανε ήδη τις πρώτες συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

 

Οσο για τα μελλοντικά του σχέδια σε σχέση με την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι προς το παρόν δεν τον απασχολούν.

 

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις «γαλάζιων» στελεχών, τα δεδομένα είναι πλέον διαφορετικά και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρχουν ανατροπές.

 

 

Καλαφάτης και άλλοι

 

Στη θέση του παρέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, που πλέον έχει ως υπουργό τον Γιάννη Μανιάτη αντί του Ευάγγελου Λιβιεράτου, ενώ εκτός κυβέρνησης βρέθηκε ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης. Ο Γκιουλέκας μπήκε, ο «ξανθός» βγήκε, άρα ίδια γεύση για τη Θεσσαλονίκη...

 

Νέα ονόματα από τον χώρο της ενισχυμένης στην κυβέρνηση βόρειας Ελλάδας είναι ο βουλευτής Εβρου της Ν.Δ. Ακης Γεροντόπουλος, που ήταν και ο μοναδικός που δεν ορκίστηκε χθες, επειδή έλειπε στο εξωτερικό. Ο «γαλάζιος» είναι παλιός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ενώ πρόσφατα είχε διατελέσει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., υπεύθυνος για τα ΜΜΕ της βόρειας Ελλάδας.

 

Νέο όνομα και ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, που ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Μεταφορών. Στο παρελθόν ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ -όπως εκτιμάται από κάποιους- η ανάδειξή του στη θέση αυτή μπορεί να στοχεύει και στην κινητικότητα που αναδεικνύει στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μακεδονίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

 

 

Νίκος Οικονόμου

Ετικέτες: