«Αντάρτικο» κατά του Γ. Μπουτάρη!

Την Παρασκευή η παράταξη «Πρωτοβουλία» θα κλείσει οκτώ χρόνια ζωής, μόνο που, αν κανείς προσπαθήσει να φέρει μπροστά από τη γενέθλια τούρτα τους τέσσερις πιο σημαντικούς ιδρυτές της παράταξης που σήμερα διοικεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον αρνητικό. Και αυτό γιατί οι σχέσεις μεταξύ του Ανδρέα Κουράκη, του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Λάζαρου Ζαχαριάδη από τη μια μεριά και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη από την άλλη μόνο καλές δεν είναι.

 

«Η τρόικα δεν υπάρχει ούτε οι πρωτοκλασάτοι» φέρεται να είπε πρόσφατα ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στην παλιά ισχυρή τριάδα, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος και οι κ. Αβραμόπουλος και Κουράκης. Αφορμή για το αιχμηρό σχόλιο έδωσε μια ανάρτηση του αντιδημάρχου κ. Κουράκη στο facebook, όπου εκτόξευσε τα βέλη του εναντίον του άλλου ισχυρού αντιδημάρχου της διοίκησης Μπουτάρη, του Χασδάι Καπόν. «Αυτός θα είναι ο τελευταίος που θα φύγει», ήταν η απάντηση του Μπουτάρη, που έγινε σε μια περίοδο όπου στην «Πρωτοβουλία» οι εμφύλιοι είναι καθημερινότητα.

 

Το τελευταίο επεισόδιο καταγράφηκε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο πρόεδρος κ. Αβραμόπουλος απέσυρε από την ημερήσια διάταξη ένα θέμα που έφερε τη σφραγίδα του κ. Καπόν και του αντιδημάρχου Θανάση Παππά, σχετικά με κάποιες νέες ρυθμίσεις για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε περιοχές όπου πεζοδρομήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Η ιστορία είχε και δεύτερο ημίχρονο, μια και το θέμα συζητήθηκε και στην Εκτελεστική που επακολούθησε, με τον κ. Αβραμόπουλο να επιμένει στις θέσεις του και τον κ. Μπουτάρη να φεύγει μάλλον δυσαρεστημένος από τη συνεδρίαση.

 

Αυτές, βέβαια, δεν είναι οι μόνες εντάσεις που καταγράφηκαν πρόσφατα στην «Πρωτοβουλία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος παρ' ολίγον να έρθει στα χέρια με τον δημοτικό σύμβουλο Τάσο Τελίδη στο περιθώριο του Gay Pride, για ένα θέμα πάντως που δεν αφορούσε την εκδήλωση, ενώ το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που υπάρχει εντός της παράταξης επιβεβαιώνει και η ατάκα του κ. Αβραμόπουλου, σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, ότι δεν γνωρίζει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

Την ίδια στιγμή η ομάδα Καπόν φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι ισχυρή, καθώς κοντά της κινούνται ακόμη οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς (αλλαξοπίστησε, καθώς μπήκε στην «Πρωτοβουλία» ύστερα από προσπάθειες του κ. Αβραμόπουλου), Καλυψώ Γούλα και Κώστας Ζέρβας, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας. Αντίστοιχα κοντά στην τριάδα Κουράκη - Αβραμόπουλου - Ζαχαριάδη βρίσκονται ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης και η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελλη Χρυσίδου. Εικόνα διάλυσης, θα έλεγε κανείς, με φόντο το ερώτημα ποια ομάδα θα κάνει κουμάντο εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

 

Τον εσωτερικό σπαραγμό της παράταξης επιβαρύνει και η αρνητική εικόνα που εξακολουθεί να υπάρχει για τη διοίκηση Μπουτάρη στην πόλη, με την καθαριότητα να ψάχνει ακόμη να βρει τον δρόμο της, το παραεμπόριο να συνεχίζει απτόητη και το διπλοπαρκάρισμα να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

 

Νίκος Οικονόμου

Ετικέτες: