Τελεσίγραφο Καψή στους απολυμένους!

«Η ΕΡΤ έκλεισε»! Σαφής και αμετάκλητος σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν για ακόμη μία φορά ο Παντελής Καψής και στην τρίτη συνάντηση που είχε με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων. Ωστόσο, όπως άφησε να εννοηθεί, στην ΕΡΤ δεν θα γίνει κάποια μορφή αστυνομικής επέμβασης.

 

Μάλιστα, τους επισήμανε ότι, αν δεν τα βρουν μεταξύ τους, οι διαπραγματεύσεις θα περάσουν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον εκκαθαριστή της εταιρίας Γκίκα Μάναλη. Τόνισε, ωστόσο, ότι ευελπιστεί να γίνουν μέρος της λύσης, αλλιώς θα χάσουν και οι ίδιοι.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός τούς επέδωσε χθες τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι τις είχαν ζητήσει εγγράφως, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες.

 

Η πρόταση που κατατέθηκε γραπτώς προβλέπει την απόλυση των 2.656 μόνιμων εργαζομένων και την πρόσληψη 2.000 εξ αυτών για το μεταβατικό διάστημα και τη μοριοδότησή τους, εν όψει της σχεδιαζόμενης νέας εταιρίας.

 

Οι αποδοχές των υπαλλήλων που θα προσληφθούν θα καθοριστούν είτε με το ενιαίο μισθολόγιο είτε με την κοινή υπουργική απόφαση για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Δημόσιο.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπία των εργαζομένων τόνισε ότι οι νομικές υπηρεσίες των ενώσεών τους θα μελετήσουν τις προτάσεις και θα απαντήσουν.

 

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ, που θα γίνει σήμερα, θα τεθεί θέμα, ώστε να συνταχθεί ένα κείμενο με τις θέσεις τους, ώστε να απαντήσουν και εκείνοι γραπτώς στον υφυπουργό.

 

Νωρίς χθες το πρωί ο Παντελής Καψής εμφανίστηκε στην εκπομπή του AΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη, και επέμενε ότι η «νέα ΕΡΤ» που θα δημιουργηθεί θα έχει την κατάλληλη θεσμική θωράκιση ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από το κράτος, τα κόμματα ακόμη και τους υπουργούς.

 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το νέο σχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμο, ο Παντελής Καψής απάντησε θετικά. Οπως ανέφερε, το νέο νομοσχέδιο στηρίζεται στις εργασίες της επιτροπής Αλιβιζάτου. Επίσης, με νόημα τόνισε ότι το κόστος του λουκέτου της ΕΡΤ και της μετάβασής της στη νέα μορφή είναι πολύ μικρότερο από τα 200.000.000 ευρώ που ακούγεται. Και αυτή την άποψη τη στηρίζει σχετικά με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Ετικέτες: