Αποφυλακίζεται (;) η «συμμορία» του ΙΚΑ Καλλιθέας

Εκτός φυλακής πιθανότατα θα βρεθούν εντός λίγων ημερών οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης «μαμούθ» στο ΙΚΑ Καλλιθέας, καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους, ενώ η δίκη τους βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Ηδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, ζήτησε την αποφυλάκιση των επτά κατηγορουμένων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 18 μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

 

Πρόκειται για τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, οι οποίες φέρεται ότι είχαν συστήσει «θηλυκή συμμορία», χορηγώντας -με το αζημίωτο- επιδόματα σε ασφαλισμένους, χωρίς να τα δικαιούνται. Στη φυλακή βρίσκονται επίσης ο Κωνσταντίνος Καραΐσκος, σύζυγος της Ελ. Μπουραζάνη, και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρ. Φέρρα.

 

Ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσής τους από τον νομό Αττικής, της συνεχούς διαμονής τους στην κατοικία που έχουν δηλώσει και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους έξι φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

 

Η δίκη των συνολικά οκτώ κατηγορούμενων (στο εδώλιο κάθεται και η υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας Περσεφόνη Νασοπούλου, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της) άρχισε στις 22 Ιουλίου 2013 και αυτές τις ημέρες έχει διακοπεί λόγω θέρους. Θα αρχίσει πάλι στις 27 Αυγούστου, με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Οι μάρτυρες που έχουν κληθεί ξεπερνούν τους 60 και αυτήν τη στιγμή το δικαστήριο βρίσκεται στην εξέταση της δεύτερης, αρμόδιας ελεγκτού του ΙΚΑ, γεγονός που δηλώνει ότι δύσκολα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: