Σε αναμμένα κάρβουνα οι «κηπουροί» που δε βολεύτηκαν

Στην ιστορία έχουν περάσει πλέον ως «κηπουροί». Πρόκειται για τους... αλεξιπτωτιστές που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εμφάνισε στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση ως τους δικούς του ανθρώπους. Για την ώρα ο πρωθυπουργός έσωσε με διορισμούς την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ και τον κ. Δημήτρη Δρούτσα στην Ευρωβουλή, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς το μέλλον τους είναι ταυτισμένο με τον κ. Παπανδρέου και σίγουρα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν τους χωράει όλους.

 

Πρώτος στη σειρά βρίσκεται ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που τρέμει στην ιδέα να εκτεθεί στη λαϊκή ετυμηγορία μετά τις αποφάσεις που πήρε ως υπουργός Οικονομικών του Μνημονίου.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε το θέμα της υποψηφιότητάς του μιλώντας στην «Αξία» και λέγοντας ότι όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα στις εκλογές είναι νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση, πετώντας παράλληλα την... μπάλα στο κόμμα (λες και αυτό αποφασίζει και όχι ο κ. Παπανδρέου), λέγοντας ότι «εκείνο θα κρίνει αν θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του».

 

Σε αναζήτηση εκλογικής περιφέρειας είναι και ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δύο φορές έχει διοριστεί βουλευτής μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

 

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος είχε εκλεγεί ως βουλευτής κατέχοντας την πέμπτη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2009. Ο κ. Παπανδρέου τού έχει ζητήσει να βρει εκλογική περιφέρεια, με πιθανότερη την Α' Αθηνών, όπου η εκλογή του βέβαια με αντιπάλους «ιστορικά» στελέχη του Κινήματος θα είναι δύσκολη, γι' αυτό εναλλακτικά σκέφτεται και την Κεφαλλονιά, όπου η οικογένειά του είχε επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία είχε εργαστεί.

 

Ενα ακόμη στέλεχος που βγήκε στον αφρό μετά τον ανασχηματισμό με την τοποθέτησή του ως υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ο Ηλίας Μόσιαλος. Και αυτός είχε τοποθετηθεί στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε εκλόγιμη θέση. Είναι «ταυτοποιημένος» με το σύστημα Γιώργου, τοποθετημένος ως πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ και στοχοποιημένος από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους για την ευνοϊκή μεταχείρισή του από τον πρωθυπουργό. Αν δεν γυρίσει στο Λονδίνο, θα πολιτευτεί πιθανότατα στα Τρίκαλα, αν και θέλει πάλι το Επικρατείας.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, που εγκατέλειψε την ασφάλεια της Ευρωβουλής, διεκδικεί να μπει στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ετικέτες: