Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στα τελειόφοιτα «βατράχια»

Την έδρα της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) στον Σκαραμαγκά θα επισκεφτεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου θα απονείμει τα πτυχία στους αποφοίτους του 178ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφών (Υ/ΚΤ). Σκοπός της επίσκεψής του είναι να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει και εμπιστεύεται απόλυτα τις Ενοπλες Δυνάμεις, σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή μάλιστα.

 

Την ώρα, δηλαδή, που, με εντολή του υπουργού ύστερα από δημοσιεύματα, ήδη διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί εάν εν ενεργεία αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής και μόλις λίγες ώρες μετά την επιχείρηση εκκαθάρισης της κορυφής του Αστυνομικού Σώματος με αφορμή την έρευνα για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η κυβέρνηση θέλει να διαμηνύσει σε κάθε τόνο ότι οι όποιες τέτοιες περιπτώσεις είναι μεμονωμένες και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το σύνολο των ανδρών και γυναικών των Ειδικών Δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, τον οποίο θα συνοδεύσει ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, αναμένεται να εξάρει τον ρόλο των στελεχών, αλλά και την ετοιμότητα αυτών στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Ελληνες παρά τις αλλεπάλληλες μειώσεις στις αποδοχές τους κατά το τελευταίο διάστημα.

 

Να σημειωθεί ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη να επισκεφτεί τους ΟΥΚάδες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο προτιμήθηκε τελικά να μη μεταβεί στον Σκαραμαγκά, αλλά να πάει ο αρμόδιος υπουργός. Εκεί, πάντως, θα βρίσκεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να δει τον γιο του, ο οποίος θα είναι μεταξύ των αποφοιτησάντων.

 

Φίλιππος Πανταζής

Ετικέτες: