Υβριστικό παραλήρημα από Μπουτάρη

Απίστευτο, αποκαλυπτικό αλλά και προσβλητικό ήταν το προχθεσινοβραδινό παραλήρημα του Γιάννη Μπουτάρη, που μάλλον ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο, αυτοχαρακτηρίστηκε φανατικός πασόκος, ενώ χρησιμοποίησε γλώσσα πεζοδρομίου, λέγοντας ότι θα είναι πάλι δήμαρχος και ότι στην προεκλογική εκστρατεία «θα τους πάρουμε τα κεφάλια»!

 

«Εγώ είμαι πιο πασόκος απ' όλους σας, αλλά επειδή τα κόμματα έχουν κανόνες, εγώ επιλέγω να μην είμαι μέλος. Αλλά είμαι κεντροαριστερός» σημείωσε, ενώ επιτέθηκε με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον Κώστα Γκιουλέκα. Χαρακτήρισε τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. γελοία, ενώ προχώρησε και σε ένα unfair απέναντι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δημοσιοποιώντας μια συζήτηση που φέρεται να είχε μαζί του, που αφορούσε τον κ. Γκιουλέκα. «Του λέω: Πρόεδρε, βάλ' του και λίγο χέρι σε αυτόν τον βλάκα, γιατί αυτός είναι πιο κομμουνιστής από τους κομμουνιστές» δήλωσε στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπουτάρης, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις για το υβριστικό αυτό σχόλιο προς τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, που αντέδρασε αμέσως. «Η τρέλα του μεγαλείου και η αλαζονεία βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο του θλιβερού δημάρχου. Σίγουρα τα όσα είπε δεν αντέχουν σε κανέναν πολιτικό σχολιασμό. Οταν κανείς μιλάει με αυτόν τον τρόπο, προφανώς τελεί υπό πνευματική διαταραχή» σημείωσε, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης είπε: «Η σοβαρότητα μιας άποψης εξαρτάται από τη σοβαρότητα αυτού που την εκφέρει. Για την αξιοπιστία του κ. Μπουτάρη μπορούν να ερωτηθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης».

 

«Είναι σεβαστό δικαίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να αυτοπροσδιορίζεται ως οπαδός του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα ως ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ. Aυτό είναι ίσως και το μοναδικό δείγμα συνέπειας του κ. Μπουτάρη έναντι των προεκλογικών θέσεων που διατύπωνε όταν έλαβε τη στήριξη του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό που δεν δικαιούται εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι να προσποιείται την υπερκομματική και αντισυμβατική προσωπικότητα» σημείωσε σε σχόλιό της η Διοικούσα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης.

 

Επειτα απ' όλα αυτά λίγη σημασία έχει το ότι ο κ. Μπουτάρης αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, κάνοντας εκ νέου μια μεγάλη κωλοτούμπα και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αναξιοπιστία του.

Ετικέτες: