Η... αγωνία του Ι. Στουρνάρα πριν από το «πέναλτι»!

Με τον πιο σίγουρο τρόπο επιβεβαίωσε η κυβέρνηση ότι υπάρχει θέμα Στουρνάρα. Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών βρισκόταν στο στόχαστρο μεγάλης μερίδας βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος, σε συνέντευξή του, επιχείρησε να στήσει προφίλ... αντιστασιακού (όχι άλλα μέτρα, όχι άλλο Ασφαλιστικό, όχι νέοι φόροι), ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναγκαζόταν να διαψεύσει δημοσιεύματα που μιλούσαν για πρόβλημα με τον Γιάννη Στουρνάρα.

 

 

Ο κανόνας

 

Τελικά, ο δημοσιογραφικός κώδικας περί επιβεβαίωσης μέσω διάψευσης τηρήθηκε για άλλη μια φορά, με τον κ. Κεδίκογλου σε ανακοίνωσή του να τονίζει: «Οσα γράφονται για τον πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

Και πώς θα μπορούσε να πει κάτι άλλο, όταν σε λίγες ώρες συνεδριάζει το Eurogroup και οι διαπραγματεύσεις είναι σε κρίσιμο σημείο, με την τρόικα που αναμένεται να επιστρέψει ως το τέλος του μήνα.

 

Πίσω όμως από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την οποία επιχειρείται να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου τώρα με απρόβλεπτες συνέπειες, το θέμα Στουρνάρα είναι υπαρκτό και είναι θέμα χρόνου να ανοίξει περισσότερο.

Ο υπουργός Οικονομικών με τους χειρισμούς του και με τις δηλώσεις του έχει δημιουργήσει σωρεία ζητημάτων και έχει στρέψει εναντίον τόσο το καραμανλικό μπλοκ όσο και άλλους «γαλάζιους» βουλευτές, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον Νικήτα Κακλαμάνη.

 

Χαρακτηριστικότερο όλων είναι όσα ακολούθησαν τη δήλωσή του ότι το Μνημόνιο είναι το μόνο αξιόπιστο κείμενο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, αλλά και οι χειρισμοί του στο θέμα του φόρου πετρελαίου.

 

 

Και στο ΠΑΣΟΚ

 

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τον κ. Στουρνάρα και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Απόστολος Κακλαμάνης την Παρασκευή στη Βουλή χρέωσε προσωπικά στον υπουργό έλλειμμα στην επίτευξη των στόχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από τις γνωστές λίστες, επικαλούμενος τα στοιχεία που ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας προσκόμισε, φέρνοντας αντιμέτωπο τον υπουργό με τη σκληρή κριτική και την έντονη αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν καταθέσει ερώτηση για το θέμα των πλειστηριασμών.

 

Οσο για το κλίμα στο Μαξίμου, δεν είναι το καλύτερο για τον υπουργό Οικονομικών, που βλέπει πλέον οι διαφωνίες με τον πυρήνα των συνεργατών του κ. Σαμαρά να μεγαλώνουν και βιώνει πια την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι.

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: