«Αντάρτικο» από Γιώργο!

Μία ημέρα μετά το αίτημα για την άρση της ασυλίας του με αφορμή τη μήνυση του πλωτάρχη Παναγιώτη Σταμάτη για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», ο Γιώργος Παπανδρέου (από την Αμερική) προχωρά στο δικό του (ιδιότυπο) αντάρτικο! Μέσω ανακοίνωσής του και παριστάνοντας εκ νέου τον πολέμιο της διαπλοκής, επιτίθεται τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, επειδή, όπως υποστηρίζει, χαρίστηκαν στα κανάλια. Μάλιστα, προκειμένου να «εκδικηθεί» την κυβέρνηση που τον αφήνει... ανυπεράσπιστο, περνά και στην αντεπίθεση ζητώντας να αποσυρθεί η απόφαση.

 

«Οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης» ομολογεί, βάζοντας -χωρίς να το θέλει (;)- στο κάδρο τον ευθυνών και τον εαυτό του. Και εξηγεί: Στην ουσία η κυβέρνηση με την απόφασή της διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης, ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει εις πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου, αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τηλεοπτική αγορά, υπονομεύει τον πλουραλισμό, παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας.

 

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό τίθεται σε κίνδυνο όλη η διαδικασία της οριστικής μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση. «Το δε επιχείρημα ότι πρόκειται περί προσωρινής ρύθμισης λιγότερο πείθει και περισσότερο ανησυχεί» καταλήγει στην ανακοίνωσή του, καλώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αποσύρουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

 

Οπως εκτιμούν πάντως άσπονδοι φίλοι του πρώην πρωθυπουργού, διόλου τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που επέλεξε να διαφοροποιηθεί από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα και ειδικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ουσιαστικά επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι, σε περίπτωση που βρεθεί απολογούμενος, η «ομερτά» θα αποτελέσει παρελθόν και θα βγουν στην επιφάνεια τα άπλυτα και των δύο. Ως εκ τούτου, ορισμένοι δεν θεωρούν απίθανο τις ερχόμενες ημέρες η Χαριλάου Τρικούπη να αναδιπλωθεί προκειμένου να παραμείνουν τα... συρτάρια κλειστά!

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ετικέτες: