«Πορεία εξόδου» (ολοταχώς) για τον ανάλγητο Στουρνάρα!

Πορεία εξόδου δείχνει η πυξίδα για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βάλλεται πανταχόθεν και κυρίως από τις φίλες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του ανέφερε ότι οι Ελληνες δεν υπερφορολογούνται και αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εκτοτε δέχθηκε «επιθέσεις» από τους περισσότερους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από έναν μεγάλο «φορομπήχτη», τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που εσχάτως και με το κόμμα του να έχει εξαϋλωθεί, παριστάνει τον υποστηρικτή των αδυνάμων.


Το καλοκαίρι ο Γ. Στουρνάρας δήλωνε αυτάρεσκα ότι δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό κενό και ότι η τρύπα που βλέπει η τρόικα για το 2014 θα κλείσει άνετα. Οι εξελίξεις δεν τον επιβεβαίωσαν, καθώς οι διαπραγματεύσεις που υποτίθεται ότι θα τελείωναν σε λίγες εβδομάδες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεχίζονται ακόμα, χωρίς να έχουμε καταφέρει να πάρουμε ούτε τη δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Ιούλιο του 2013.


Ο υπουργός Οικονομικών, έχοντας θητεύσει στην Αριστερά, ξέρει να ελίσσεται και έτσι, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για μη υπερφορολόγηση των Ελλήνων, εμφανίστηκε να δηλώνει «ότι ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη»...


Ηταν προφανές ότι ο ίδιος, που κατοικεί στα βόρεια προάστια, με τη συγκεκριμένη αναφορά προσπάθησε να ανασκευάσει την προηγούμενη ανάλγητη δήλωσή του και ταυτόχρονα να αποκτήσει «λαϊκό έρεισμα» και πρόσβαση στον κόσμο που υποφέρει.


Είναι φανερό ότι νιώθει να έχει περιθωριοποιηθεί σημαντικά, τόσο στην κοινωνία (η οποία περισσότερο τον αποστρέφεται) όσο και στην κυβέρνηση. Ετσι επιλέγει να γίνεται ακόμη πιο αλλαζονικός όπως χθες, όταν ερωτώμενος για την κριτική που του ασκείται απάντησε: «Ακούω την κριτική όταν είναι δημιουργική, τη λαμβάνω υπ' όψιν, αλλά ξέρετε ότι ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών δεν είναι να είναι ευχάριστος. Είναι να είναι αποτελεσματικός»...


Αξιοπρόσεκτες είναι, επίσης, το τελευταίο διάστημα οι διαφοροποιήσεις του συναδέλφου του στο ίδιο υπουργείο, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε πολλά θέματα και κυρίως στο ζήτημα της υπερφορολόγησης. Ο προαναφερόμενος στην ομιλία του στη Βουλή παρουσίασε στοιχεία, τα οποία πιστοποιούν τους υπερβολικούς φόρους που πληρώνουν οι Ελληνες, σε αντίθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα που δεν τους βλέπει.