Ο «απίθανος» Θεοχάρης (λέει ότι) δυσκολεύεται να πληρώσει το χαράτσι!

Το δούλεμα πάει σύννεφο ακόμη και από τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη. Μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης ανέφερε επί λέξη: «Με τους φόρους είμαι εντάξει. Με τη ΔΕΗ έχω το πρόβλημα. Στο να αποπληρώσω το χαράτσι». Επίκληση της αδυναμίας του να τα βγάλει πέρα το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε κάνει και παλαιότερα. Στο 30ό Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ και όταν ο κ. Θεοχάρης ανέβηκε στο βήμα, μερίδα συνέδρων άρχισε να διαμαρτύρεται για την πληθώρα φόρων στα ακίνητα. Εκείνος σάστισε και, αφού έμεινε για λίγο σιωπηλός, απάντησε: «Κι εγώ, όπως όλοι, αντιμετωπίζω δυσκολίες στην αποπληρωμή των φόρων».


Ο Χ. Θεοχάρης, για την τάξη των πραγμάτων, να σημειώσουμε ότι λαμβάνει έναν διόλου ευκαταφρόνητο μισθό και είναι σε μια θέση από την οποία, ελέω τρόικας, δεν μπορεί να το κουνήσει κανένας για μια πενταετία.

 


Για τον κόσμο


Βέβαια αυτά με τη ΔΕΗ τα λέει ο Χ. Θεοχάρης για τα μάτια του κόσμου και για να φανεί ότι και αυτός, που απειλεί και τρομοκρατεί, πιέζεται από τα πράγματα. Πάντως δεν πρέπει να νιώθει μόνος, γιατί υπάρχουν και 1.500.000 Ελληνες άνεργοι που δεν μπορούν να πληρώσουν, καθώς δεν παίρνουν καθόλου μισθό. Οπως υπάρχουν και 277.000 Ελληνες εργαζόμενοι που έχουν μηνιαίες αμοιβές έως 500 ευρώ.


Αυτοί τι να πούνε όταν βλέπουν να κάνει παράπονα και η «χρυσή όρνιθα» του υπουργείου Οικονομικών, που παίρνει καλό και σίγουρο μισθό;


Ο Χ. Θεοχάρης επανέλαβε επίσης τις γνωστές κυβερνητικές ατάκες για κυνήγι χρεοφειλετών που οφείλουν πολλά και όχι 300 ευρώ. Οπως δήλωσε, «η υποφορολόγηση ή η υπερφορολόγηση είναι θέμα φορολογικής πολιτικής. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με υποθέσεις που έχουν παραγραφεί και να αφήνουμε τη φοροδιαφυγή να οργιάζει. Αλλη αντιμετώπιση θα έχουν αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν και είναι συνεπείς από τους μπαταχτσήδες. Θα αντιμετωπίσουμε με επιείκεια οφειλέτες που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Κάποιος που είναι σε ρύθμιση και έχει σκάφος στην Ολλανδία να ξέρει ότι θα μπούμε στον λογαριασμό του».