Παρουσιάστρια με Ρούμπενς

Ενα «διαμάντι» της παγκόσμιας τέχνης, που είχε κλαπεί πριν από δέκα χρόνια μέσα από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών του Βελγίου, εντοπίστηκε χθες στην Αθήνα στα χέρια δύο Ελλήνων και χάρισε στην Ελληνική Αστυνομία μια από τις ελάχιστες επιτυχίες της, που μέσα σε λίγα λεπτά έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Πρόκειται για τον πίνακα «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του σπουδαίου Φλαμανδού ζωγράφου Π. Ρούμπενς, ο οποίος χρονολογείται από το 1618, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

Το σημαντικό αυτό έργο τέχνης, το οποίο φιγουράριζε στη λίστα του FBI με τους σπουδαιότερους κλεμμένους πίνακες, βρισκόταν στα χέρια ενός 65χρονου, πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα, και μιας 40χρονης γυναίκας η οποία εργαζόταν ως παρουσιάστρια -σε γνωστούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς- εκπομπών με θέματα υγείας αλλά και με τα μυστήρια των Πεφωτισμένων (Illuminati), αν και στην υπόθεση της σύλληψής της ιδιαίτερα «πεφωτισμένοι» φάνηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι εμφανίστηκαν σαν υποψήφιοι αγοραστές και βρήκαν τον πίνακα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι από τη Βούλα διαπραγματευόταν με τους αστυνομικούς την πώληση του πίνακα έναντι 6.000.000 ευρώ (η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από τα 10.000.000)! Το ζευγάρι δεν φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία να έχει σχέση με την κλοπή του πίνακα, και αυτό που ερευνούν πλέον οι διωκτικές αρχές είναι το πώς έφτασε στα χέρια τους. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία εκμεταλλευόμενη μια σειρά γεγονότων, αλλά και από πληροφορίες που έδωσαν το FBI και η Interpol.

 

Παράλληλα χθες η ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε και δεύτερη μεγάλη επιτυχία συλλαμβάνοντας έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας ιερέας και ένας σωματοφύλακας γνωστής Ελληνίδας βιομηχάνου (η οποία δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση), που είχαν στην κατοχή τους τρία χάλκινα αντικείμενα πιθανότατα της μινωικής περιόδου, μια μεταλλική σφραγίδα καθώς και ένα χρυσοποίκιλτο Κοράνι το οποίο χρονολογείται από το 1300 μ.Χ. με τιμή πώλησης τα 2.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το Κοράνι βρέθηκε στην κατοχή του ιερέα ο οποίος ήταν έτοιμος να το πουλήσει σε πλούσιους εμίρηδες, ωστόσο, η παράνομη συνδιαλλαγή καθυστέρησε εξαιτίας του ραμαζανιού και έτσι οι αστυνομικοί πρόλαβαν και... έστησαν τη δική τους «αγοραπωλησία»!

 

 

Νίκος Δεμισιώτης

Ετικέτες: