Αλ. Τσίπρας: «Ή είστε αφελής ή είστε μέσα στο... κόλπο»!

«Η στάση του κ. Βενιζέλου κραυγάζει ενοχή» είπε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, «δείχνοντας» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως τον αποκλειστικά υπεύθυνο για την υπόθεση των υποβρυχίων. «Πώς θα τα κρύψετε τέσσερα υποβρύχια που σαπίζουν κάτω από το χαλί; Δεν χωράνε. Το θέμα βοά και σας υποχρεώνει να δώσετε απαντήσεις» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε με τη σύμβαση του Ακη Τσοχατζόπουλου και κορυφώθηκε με τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν αποκάλυψε τα στοιχεία που είχε προδιαθέσει ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατοχή του, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν δίστασε να εμπλέξει έστω και με υπονοούμενα τον κ. Βενιζέλο σε μη σύννομες πρακτικές. «Ή ήσασταν θύμα του colpo grosso και πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για την αφέλειά σας ή ήσασταν και σεις στο κόλπο» είπε ο κ. Τσίπρας και, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, είπε στους κυβερνητικούς βουλευτές: «Επειδή εσείς που θα ψηφίσετε δεν ήσασταν στο κόλπο, πρέπει να ψηφίσετε υπέρ της σύστασης εξεταστικής».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να επιμένει στο θέμα της πραγματικής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ, λέγοντας ότι μεταβιβάστηκαν από την Thyssen Grouop στη Hern και άρα στον εαυτό τους. «Αν ισχύει ότι οι Γερμανοί βρήκαν ένα παρένθετο σχήμα, την Abu Dhabi Mare, για να γλιτώσουν αντισταθμιστικά οφέλη, τόκους, φορολογικούς ελέγχους και, αφού πάρουν 360.000.000, να αφήσουν τα υποβρύχια να σκουριάζουν, κάποιοι έχουν την ευθύνη» υπογράμμισε.

 

 

«Περήφανος»


Ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αυτοπαρουσιάζεται ως ο μόνος που προσπάθησε να σώσει τα ναυπηγεία και την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δηλαδή είστε περήφανος για τον νόμο και την τροπολογία σε σχέση με το αποτέλεσμα; Που δόθηκαν 360.000.000 σε καιρό κρίσης και δεν ξέρουμε πού βρίσκονται; Που δεν πήραμε τα υποβρύχια; Που οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κάνουν Χριστούγεννα;»


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα ναυπηγεία, κάνοντας λόγο για σπασμωδικές αντιδράσεις που επιδεικνύουν συμπεριφορά ενοχής. «Το ΠΑΣΟΚ τη μέρα που πήγαμε στα ναυπηγεία εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις. Ακολούθησε η επίθεση στον κ. Αβραμόπουλο, οι απειλητικές διαρροές ότι θα πέσει η κυβέρνηση, η συνομοσιολογική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ... Δεν με αφορά η λάσπη στον ανεμιστήρα, προκειμένου να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ετικέτες: