Ο... συνταγματάρχης Μόσιαλος απαγορεύει τις διαφοροποιήσεις

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να δείξει «καλή συμπεριφορά» προς τις δάνειες δυνάμεις επιδίδεται η κυβέρνηση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των εσωτερικών μετώπων εν όψει ΔΕΘ, τα οποία όμως θα βρει μπροστά της επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, επιχειρεί να κλείσει το θέμα των πρόωρων εκλογών, ενώ επιτίθεται με παραληρήματα στη Ν.Δ.

 

Τουλάχιστον δύο καυτά θέματα, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί και οι αλλαγές στην Υγεία, θα απασχολήσουν το υπουργικό συμβούλιο σήμερα, σε μία συνεδρίαση που αναμένεται θυελλώδης.

 

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν πληθυσμιακά κριτήρια για το πρώτο, ο Ηλίας Μόσιαλος διαβεβαίωσε χθες ότι «δεν θα κλείνουν το επάγγελμα», αντιθέτως «θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση». Στην κυβέρνηση, πάντως, υπάρχουν ανησυχίες για τυχόν αντιδράσεις στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (μετά και την παρατήρηση της Τόνιας Αντωνίου στο πολιτικό συμβούλιο ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει), ενώ ανοιχτή παραμένει η κόντρα Ρέππα - Ραγκούση. Στο δεύτερο θέμα, με τον Α. Λοβέρδο να εμφανίζεται αμετακίνητος παρά τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων του, προεξαρχόντων της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου παλιότερα και του Μ. Παπαϊωάννου χτες, και ο κ. Μόσιαλος έστειλε χτες το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις υπουργών μετά τις σημερινές αποφάσεις. Κατά τα λοιπά, το απόγευμα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, σε δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ενώ θα υπάρξει και σφαιρική ενημέρωση για την οικονομία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

H κυβέρνηση, πάντως, δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στο πρόγραμμά της, εφαρμόζοντας τους νόμους που ψηφίστηκαν για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου και προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις, παραπέμποντας στις επόμενες εβδομάδες για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας για την εργασιακή εφεδρεία, προαναγγέλλοντας αναδιάρθρωση του μισθολογίου στις δημοτικές επιχειρήσεις και εμφανιζόμενη ανυποχώρητη μπροστά στις κοινωνικές αντιδράσεις. Προχώρησε δε σε ανοίκεια επίθεση κατά της Ν.Δ., που «όχι μόνο δεν συναινεί, αλλά ούτε καν συζητά τα βασικά ζητήματα», όπως είπε ο κ. Μόσιαλος, καταλογίζοντάς της «εξαιρετική ανευθυνότητα», αφού «επικαλείται εκλογές, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση συμφωνιών που θα θέσουν τα θεμέλια για την ασφαλή πορεία της χώρας». Κατηγόρησε μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά ότι «πάνω στην αγωνία κάθε οικογένειας επιχειρεί να ολοκληρώσει το έργο του κ. Καραμανλή, δηλαδή την πλήρη καταστροφή».

 

Σαφώς δυσαρεστημένη από τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, η κυβέρνηση επιχείρησε διά του εκπροσώπου της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι «κάποιοι κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι είναι κυβέρνηση με βάση τις δημοσκοπήσεις», εστιάζοντας στη μεγάλη συσπείρωση της Ν.Δ. και τη μικρή του ΠΑΣΟΚ. Τις εκλογές ξόρκισαν και οι Αννα Διαμαντοπούλου και Μ. Καρχιμάκης.

 

 

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Ετικέτες: