Μόνο 80 από χιλιάδες Ελληνες επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι για μία θέση στη Disneyland

Κρατώντας σφιχτά στα χέρια τα βιογραφικά σημειώματα, περίμεναν καρτερικά από νωρίς χθες το πρωί τη σειρά τους έξω από την αίθουσα συνεντεύξεων, με την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες θα ακούσουν το... oui (ναι, στα γαλλικά) που θα τους βάλει στο αεροπλάνο για Παρίσι! Δεκάδες νέοι πτυχιούχοι, που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις «συμπληγάδες» της ανεργίας στην Ελλάδα των Μνημονίων, είχαν στην Αθήνα τετ α τετ με τους υπευθύνους πρόσληψης προσωπικού της Disneyland διεκδικώντας μία θέση εργασίας στο μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της Ευρώπης.

 

Ανακοίνωση

 

Η ανακοίνωση της εταιρίας ότι αναζητεί Ελληνες σερβιτόρους, υπευθύνους μπαρ και πρόσωπα που θα εργαστούν στην καθαριότητα, στα εκδοτήρια εισιτηρίων, στα παιχνίδια και τα ξενοδοχεία του πάρκου του Μίκυ, του Ντόναλντ και της υπόλοιπης παρέας προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων. Περίπου 80 άτομα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Καβάλα, την Κέρκυρα και την Ξάνθη, που έστειλαν βιογραφικό και πέρασαν τελικά στην επόμενη φάση, πήραν μέρος στις συνεντεύξεις και πλέον αναμένουν με αγωνία την έκβαση των αποτελεσμάτων.

 

«Είμαι άνεργη εδώ και ενάμιση χρόνο. Εχω σπουδάσει Γεωλογία και τον τελευταίο καιρό παρέδιδα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε φροντιστήριο. Ηθελα να δουλέψω στο εξωτερικό, μου φάνηκε ενδιαφέρον το αντικείμενο και είπα να το προσπαθήσω» λέει στη «δημοκρατία» η 31χρονη Μερόπη Κωστοπούλου, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζήσει και μόνιμα στη Γαλλία.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για τις θέσεις θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (τετράμηνες, εξάμηνες και ετήσιες) με «καθαρό» μισθό περίπου 1.100 ευρώ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η εταιρία προσφέρει έξτρα «μπόνους», όπως έκπτωση 80% στις κάρτες για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιπλέον 152 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς το Παρίσι. Να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τον μισθό των εργαζομένων θα αφαιρούνται κάθε μήνα 310 ευρώ για τη διαμονή (με έναν συγκάτοικο) σε εστίες μέσα στο πάρκο.

 

Ο Αλέξανδρος Βακόλας από τη Θεσσαλονίκη, τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ελπίζει ότι θα είναι ένας από τους τυχερούς. «Πάω με την προοπτική για να δουλέψω part time (ημιαπασχόληση). Το κάνω για την εμπειρία αλλά και για τα χρήματα. Στη Γαλλία μπορείς να κερδίσεις σε έναν μήνα όσα βγάζεις στην Ελλάδα σε τρεις μήνες», όπως λέει ο 20χρονος. «Δεν με κρατάει τίποτα εδώ στην Ελλάδα, είμαι άνεργη και δεν έχω τίποτα να χάσω. Πιστεύω ότι θα είναι μία ωραία εμπειρία» υπογραμμίζει η 24χρονη Ζηνοβία Κοντοπούλου, η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Οι  θα ειδοποιηθούν το προσεχές δεκαήμερο και θα ταξιδέψουν στη Γαλλία τον Φεβρουάριο.

 

Στάθης Βασιλόπουλος

Ετικέτες: