Εχει προσλάβει υπαλλήλους και με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται το «πάρτι» των μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, με τις στρατιές ειδικών συμβούλων και συνεργατών να έχουν κάνει πραγματική επιδρομή.

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κανένα υπουργείο δεν έχει απαντήσει σε σχετική ερώτηση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το αν έχει υλοποιηθεί η «εντολή» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη μείωση κατά 20% των θέσεων των μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο.


Αυτός που φαίνεται ότι κάνει χρήση και με το παραπάνω του δικαιώματος μετακλητών δεν είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, ως έχων δύο αξιώματα, έχει προσλάβει μετακλητούς και ως υπουργός Εξωτερικών αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, στο ΥΠΕΞ ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών, επιστημονικών συνεργατών, συμβούλων ειδικού σκοπού, ειδικών γραμματέων είναι 15, με το μεικτό μηνιαίο μισθολογικό κόστος να ανέρχεται στα 23.965,05 ευρώ. Ακόμα τέσσερις μετακλητοί υπάλληλοι, ωστόσο, υπηρετούν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με τη δαπάνη μισθοδοσίας τους να ανέρχεται μηνιαίως στο ποσό των 5.900 ευρώ.


Αίσθηση όμως προκαλούν και οι μετακλητοί στον γραφείο του υφυπουργού για τη Δημόσια Τηλεόραση Παντελή Καψή, ο οποίος σε επίπεδο υφυπουργών είναι μεταξύ αυτών με τους περισσότερους μετακλητούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στο γραφείο του κ. Καψή υπηρετούν επτά άτομα που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, με τη δαπάνη μισθοδοσίας να ανέρχεται στα 10.600 ευρώ τον μήνα.


Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης υπηρετούν 38 υπάλληλοι που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, οι οποίοι εμφανίζονται και από τους πλέον καλοπληρωμένους, με τη δαπάνη μισθοδοσίας τους ανέρχεται μηνιαίως στο ποσό των 68.092 ευρώ (περίπου 1.800 ευρώ κατά μ.ο.). Στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού υπηρετούν 48 άτομα που δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, με δαπάνη μισθοδοσίας 73.300 ευρώ μηνιαίως, ενώ αίσθηση προκαλεί το ότι απασχολούνται και τρεις σύμβουλοι χωρίς αποδοχές.


Από 17 έως 19 κυμαίνονται οι μετακλητοί που υπηρετούν στα γραφεία των υπουργών Υποδομών (19), Εσωτερικών (18), Δημόσιας Τάξης (18), Διοικητικής Μεταρρύθμισης (18) και Δικαιοσύνης (17), ενώ ακόμα δεν έχουν απαντήσει υπουργεία όπως τα Εθνικής Αμυνας, Ανάπτυξης, Οικονομικών κ.ά.

Γ. Λυκουρέντζος

Ετικέτες: