Χαράτσι μέσω ΔΕΗ: Περιπέτεια και για πολίτες που πλήρωναν κανονικά

Στα όρια της παράνοιας φτάνουν οι πρακτικές που εφαρμόζει η Εφορία για να εισπράξει το χαράτσι στα ακίνητα που επιβάλλει μέσω ΔΕΗ και το οποίο ήταν έμπνευση του «σοσιαλιστή» αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.


Και όποιος είναι συνεπής και πληρώνει κανονικά το χαράτσι της ΔΕΗ μπορεί κάλλιστα να κληθεί να πληρώσει τα χρωστούμενα του γείτονά του, μόνο και μόνο επειδή μοιράζεται την ίδια παροχή ρεύματος! Πρόκειται για τη νέα φορολογική παράνοια του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο πολυκατοικίες (και ειδικά τα επαγγελματικά ακίνητα) που έχουν την ίδια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία μοιράζει ρεύμα στα ακίνητα με ενδιάμεσους μετρητές.


Στις περιπτώσεις αυτές, όταν οι εφορίες βρίσκουν ανεξόφλητες όφειλες από το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, που αφορούν ακίνητα στην ιδια παροχή, τις φορτώνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα στον ιδιοκτήτη ή στους ιδιοκτήτες που πληρώνουν το χαράτσι. Και η δικαιολογία της Εφορίας είναι ότι μοιράζονται την ίδια παροχή ρεύματος...


Είναι συγκλονιστική η καταγγελία που κάνει για το συγκεκριμένο θέμα στη «δημοκρατία» συνταξιούχος ιδιοκτήτης δύο γραφείων 50 τετραγωνικών (το καθένα) στο ίδιο όροφο πολυκατοικίας της Αθήνας. Κλήθηκε να πληρώσει τα φέσια από το χαράτσι που άφησαν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των γραφείων στον όροφο, ο οποίος ξεπερνά τα 500 τ.μ. Ο προαναφερόμενος, ενώ πλήρωνε και πληρώνει κανονικά τις δόσεις του για το ΕΕΤΗΔΕ του 2013, ειδοποιήθηκε ξαφνικά ότι θα πρέπει να πληρώσει και άλλα 3.000 ευρώ για τα χρέος που άφησαν οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων γραφείων στον συγκεκριμένο όροφο. Ο άνθρωπος έπαθε σοκ και, όταν πήγε στην Εφορία να διερευνήσει, πιστεύοντας ότι μπορεί να έγινε λάθος, τον ενημέρωσαν ότι δεν ήταν λάθος, αλλά πρέπει να πληρώσει και να τα βρει στα κοινόχρηστα με τους άλλους ιδιοκτήτες. Η απόλυτη τρέλα, δηλαδή, την οποία έχει εγκαθιδρύσει ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης.


Πρότειναν στον συνεπή φορολογούμενο να «ξεχρεώσει» και μετά να κυνηγήσει τους άλλους ιδιοκτήτες για να πάρει τα χρήματα. Εναλλακτικά του πρότειναν να συμψηφίσει τα ποσά που πλήρωσε με κοινόχρηστα, καθώς ο λογαριασμός για τα χρέη από το χαράτσι έρχεται μαζί με τα κοινόχρηστα.


Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι, αν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης καταφέρει και εντοπίσει τους άλλους που δεν πλήρωσαν και «παραδώσει» στην Εφορία τα στοιχεία τους (ΑΦΜ κ.λπ.), τότε η Εφορία θα τον απαλλάξει από την οφειλή και θα την επιμερίσει στους πραγματικούς υποχρέους.

Ετικέτες: