Ηξεις αφήξεις από Βενιζέλο για τρόικα!

Στη φράση που διατύπωσε χθες ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας ότι «κάνουμε τη δουλειά μας, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και περιμένουμε και από τους δανειστές μας να πράξουν το ίδιο» αποτυπώνεται η γραμμή της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, σε σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή και των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Κωστή Χατζηδάκη, επιβεβαιώθηκε ότι η τρόικα θα πρέπει να λάβει με σαφήνεια το μήνυμα ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα, από τη στιγμή που τα συμφωνηθέντα υλοποιούνται.


Την ίδια ώρα βέβαια είναι άγνωστος ο χρόνος έλευσης των εκπροσώπων των δανειστών μας, οι οποίοι έχουν ουκ ολίγες φορές αναβάλει την άφιξή τους στην Αθήνα, με τον κ. Βενιζέλο, πάντως, να εξακολουθεί να λέει τα δικά του, επιμένοντας ότι το θέμα είναι... τεχνικό και θα λυθεί συντόμως. Ερωτηθείς μάλιστα από δημοσιογράφους για την απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, απάντησε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.

 

«Παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα» σημείωσε, με την κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι η συμφωνία θα κλείσει έως τα μέσα του μήνα, προκειμένου το Eurogroup του Μαρτίου να δώσει το πράσινο φως για την εκκρεμή δόση. Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη σύσκεψη δόθηκε στο θέμα των σεισμών της Κεφαλλονιάς, καθώς και σ' αυτό των Ναυπηγείων. Γι' αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε στην ομιλία του στη σχετική συνεδρίαση της Βουλής, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση κινείται εντός του συγκεκριμένου πλαισίου.

Φίλ. Πανταζής

Ετικέτες: