Απίστευτος εκβιασμός στις ΔΟΥ για τα... κορόιδα που πληρώνουν

Η «δημοκρατία» την περασμένη Παρασκευή κατέγραφε ένα από τα πολλά περιστατικά φορολογικής παράνοιας που αφορούν το περιβόητο χαράτσι επί των ακινήτων που «ανακάλυψε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με βάση την πρακτική που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών, όταν οι εφορίες βρίσκουν ανεξόφλητες όφειλες από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), που αφορούν ακίνητα στην ίδια παροχή, τις φορτώνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα στον ιδιοκτήτη ή στους ιδιοκτήτες που πληρώνουν το χαράτσι. Και η δικαιολογία της Εφορίας είναι ότι μοιράζονται την ίδια παροχή ρεύματος...


Η καταγγελία φορολογουμένου στην εφημερίδα ήταν συγκλονιστική. Συνταξιούχος ιδιοκτήτης δύο γραφείων 50 τετραγωνικών (το καθένα) στο ίδιο όροφο πολυκατοικίας της Αθήνας κλήθηκε να πληρώσει τα φέσια από το χαράτσι που άφησαν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των γραφείων στον όροφο, ο οποίος ξεπερνά τα 500 τ.μ. Ο προαναφερόμενος, ενώ πλήρωνε και πληρώνει κανονικά τις δόσεις του για το ΕΕΤΗΔΕ του 2013, ειδοποιήθηκε ξαφνικά ότι θα πρέπει να πληρώσει και άλλα 3.000 ευρώ για τα χρέος που άφησαν οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων γραφείων στον συγκεκριμένο όροφο. Ο άνθρωπος έπαθε σοκ και, όταν πήγε στην Εφορία να διερευνήσει πιστεύοντας ότι μπορεί να έγινε λάθος, τον ενημέρωσαν ότι δεν ήταν λάθος αλλά πρέπει να πληρώσει και να τα βρει στα κοινόχρηστα (!) με τους άλλους ιδιοκτήτες.


Αυτό το μπάχαλο έρχεται, υποτίθεται, τώρα το υπουργείο Οικονομικών να το θεραπεύσει με μια ερμαφρόδιτη απόφαση που μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και μεταβάλλει τα κορόιδα που πληρώνουν σε Σέρλοκ Χολμς για λογαριασμό του Δημοσίου.


Λέει στον άνθρωπο που του έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη ότι, για να μη στέλνουν σε αυτόν τα χαράτσια, πρέπει να αναλάβει να βρει τους άλλους ιδιοκτήτες και να πάει να «καρφώσει» τα στοιχεία τους στην Εφορία.
Αν βρει τα στοιχεία των άλλων ιδιοκτητών και είναι και λίγο του «επαγγέλματος της καρφωτής», ο ενδιαφερόμενος μπορεί να γλιτώσει το χαράτσι, που καλείται να πληρώσει για λογαριασμό ξένων. Αν όχι, την πάτησε κανονικά.

Ετικέτες: