Θράσος από το ημιθανές ΠΑΣΟΚ και τον απίστευτο Γιώργο που τα βάζουν με την κυβέρνηση Καραμανλή

Το... όλον ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στα όρια της πλήρους εξαφάνισης, «ενώνεται» και χύνει κροκοδείλια δάκρυα μόνο όταν είναι να επιτεθεί στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Την ώρα που μια σωρεία από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και νυν στελέχη του Κινήματος μετέχουν στην κυβέρνηση με δυσανάλογα ποσοστά σε σχέση με αυτά που έχει το κόμμα τους, βγήκαν με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσουν την ανάκληση της τοποθέτησης του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ.!


Το θράσος του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, που κρύφτηκε πίσω από τα δεκανίκια του Σαχινίδη και Κωνσταντινόπουλο, είναι τέτοιο, που φτάνουν αυτοί οι οποίοι οδήγησαν το πλοίο στα βράχια και τους Ελληνες στο Μνημόνιο να κατηγορούν ως υπεύθυνη την κυβέρνηση Καραμανλή!


Ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του επιτίθεται και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν αντιστάθηκε στην τοποθέτηση του Γιάννη Παπαθανασίου. Ο λόγος των αντιδράσεων βέβαια είναι προφανής, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει αποκαλύψει με στοιχεία και αριθμούς ποιος ευθύνεται και οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο.


Σε μια ανακοίνωση-μνημείο υποκρισίας από το γραφείο του κ. Παπανδρέου ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι «απαράδεκτη», προκαλεί «έντονο προβληματισμό», αλλά και αγανάκτηση, καθώς έρχεται, όπως κι άλλες ανάλογες αποφάσεις, «σε ευθεία αντίθεση με τις επίπονες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών για να βγει η χώρα από την κρίση και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα».
Στην ανακοίνωση επικρίνεται και το ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται «αδιανόητο ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, επέτρεψε να υπάρξει αυτή η επιλογή». Τονίζεται επίσης ότι αυτό έγινε από «το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε μόνο του το βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης που άλλοι προκάλεσαν και στη συνέχεια, ανερυθρίαστα, όχι μόνο ήταν απόντες αλλά και στέκονταν απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».


Τονίζεται, πάντως, ότι πλέον τα πραγματικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών φέρουν την υπογραφή του κ. Καραμανλή αλλά και του κ. Σαμαρά και περιλαμβάνονται στη εισηγητική έκθεση του περσινού Προϋπολογισμού, τον οποίο ψήφισαν.


Καλύτερη απόδειξη για τη σικέ επίθεση στον Βενιζέλο ήταν οι ανακοίνωση που εξέδωσε το δεξί του χέρι Φίλιππος Σαχινίδης (πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει πει ναι σε όλα τα Μνημόνια) και στην οποία υποστηρίζει ότι είναι προκλητική και απαράδεκτη η επιλογή του Γιάννη Παπαθανασίου για τη θέση του προέδρου στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.).


 Οπως αναφέρει, «οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο».


«Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιο έλλειμμα (2009)... αξιοπιστίας!» ήταν το λακωνικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.


Από τη μεριά του πάντως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου επέλεξε να αγνοήσει τις ψευδεπίγραφες επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.

Νίκος Ελευθερόγλου


Ετικέτες: