Ο Ραγκούσης στα... άκρα με τα «επαναστατημένα» ταξί

Λυμπερόπουλος – Ραγκούσης, σημειώσατε Χ! Η κόντρα μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και των ιδιοκτητών ταξί αρχίζει πια να γίνεται προσωπική και η ψυχραιμία χάνεται. Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής στη ΔΕΘ περί πολιτικού θανάτου του κ. Ραγκούση, ο υπουργός Μεταφορών σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και ζητά ανάκληση για ένα έτος των αδειών κυκλοφορίας για τα ταξί που μετείχαν στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού.

 

Εν τω μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία που έχει ξεκινήσει από χθες στις 5.00 τα ξημερώματα και ολοκληρώνεται στις 5.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σήμερα το απόγευμα ο κ. Ραγκούσης αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο σε συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καμφθούν οι αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος. Οι «κίτρινοι» έχουν δώσει υπόσχεση να κυκλώσουν τη Βουλή και δηλώνουν έτοιμοι να πιέσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το σχέδιο νόμου.

 

Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε χθες να σκληρύνει τη στάση του έναντι των αυτοκινητιστών. Ετσι, σε συνέχεια της εγκυκλίου που απέστειλε ο κ. Ραγκούσης στους περιφερειάρχες της χώρας κατά τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ζητά την «ενημέρωση του υπουργείου όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει επί των εν λόγω υποθέσεων που αφορούν τις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών κ.λπ. οδών από ιδιοκτήτες ταξί, κατ’ εφαρμογή των οικείων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

 

Την ίδια ώρα, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ήρθε χθες να προστεθεί στις φωνές που εφιστούν την προσοχή στον κ. Ραγκούση ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της για το νομοσχέδιο, ώστε να μην οδηγηθούμε «σε ακόμα μεγαλύτερη συγκεντροποίηση οικονομικών δραστηριοτήτων μέσα από δήμευση περιουσιών και κατασυκοφάντηση επαγγελματικών κλάδων και βιοπαλαιστών».

 

 

Νεκταρία Σταμούλη

Ετικέτες: